menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött bárány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 deka bárány eleje vagy melle, 2 vízes zsemlye, 2 deci tej, 2 tojás, petezselyemzöldje, töröttbors, 10 deka zsír, 3 deka vaj és só.

Elkészítés:


A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.

A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk, összekeverjük egy kis sóval, petrezselyemzöldjével, 2 egész tojással, vajjal és törött borssal, majd a felnyitott húsrészt megtöltjük vele s a nyilást bevarrjuk, enyhén megsózzuk és forró zsírral leöntjük. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük, hogy a pecsenye jól átsüljön. Közben a levével állandóan öntözgetjük, míg világospirosra sül. Idénysalátával és vajas burgonyával adjuk asztalra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BÁRÁNYSÜLT *
BÁRÁNYSÜLT *

Egy tálban összekeverünk olajat (olíva is jó), citromlevet, zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringit vagy szárított rozmaringot, sót. A húst megspékeltjük fokhagymával. a húsr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka

Először elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal

Egy serpenyőt magas hőfokra melegítünk mindenféle zsiradék nélkül, majd kb. két percig pirítjuk benne a római köményt, jól vigyázva, hogy nehogy megégjen, mert keserű lesz. Várunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Richárd
teszt
Avatar Richárd Kedvelnék
teszt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk