80 deka bárány eleje vagy melle, 2 vízes zsemlye, 2 deci tej, 2 tojás, petezselyemzöldje, töröttbors, 10 deka zsír, 3 deka vaj és só.
A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.
A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk, összekeverjük egy kis sóval, petrezselyemzöldjével, 2 egész tojással, vajjal és törött borssal, majd a felnyitott húsrészt megtöltjük vele s a nyilást bevarrjuk, enyhén megsózzuk és forró zsírral leöntjük. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük, hogy a pecsenye jól átsüljön. Közben a levével állandóan öntözgetjük, míg világospirosra sül. Idénysalátával és vajas burgonyával adjuk asztalra.
Egy tálban összekeverünk olajat (olíva is jó), citromlevet, zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringit vagy szárított rozmaringot, sót. A húst megspékeltjük fokhagymával. a húsr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször elkészítjük a pesztót, ezt akár 2-3 nappal előtte is megtehetjük: késes aprítógépbe tesszük az összes hozzávalót, és kissé durva állagú fűszerpasztává pépesítjük. A húshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőt magas hőfokra melegítünk mindenféle zsiradék nélkül, majd kb. két percig pirítjuk benne a római köményt, jól vigyázva, hogy nehogy megégjen, mert keserű lesz. Várunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű