Családireceptkönyv.hu

Töltött bárány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 deka bárány eleje vagy melle, 2 vízes zsemlye, 2 deci tej, 2 tojás, petezselyemzöldje, töröttbors, 10 deka zsír, 3 deka vaj és só.

Elkészítés:


A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.

A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk, összekeverjük egy kis sóval, petrezselyemzöldjével, 2 egész tojással, vajjal és törött borssal, majd a felnyitott húsrészt megtöltjük vele s a nyilást bevarrjuk, enyhén megsózzuk és forró zsírral leöntjük. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük, hogy a pecsenye jól átsüljön. Közben a levével állandóan öntözgetjük, míg világospirosra sül. Idénysalátával és vajas burgonyával adjuk asztalra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Török töltött paradicsom
Török töltött paradicsom

Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető. 1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héjá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sztifadó a görög gulasch
Sztifadó a görög gulasch

Daraboljuk pörkölt forma kockákra a húst. Nagyon forró olajban, több részletben pirítsuk barnára, majd szűrőkanállal szedjük ki. Reménytelen dolog kilónyi húst egy adagban megpirít...

Elkészítési idő: 2 ÓRA
Nehézség: Könnyű
share
Pillekönnyű grízes túrós kevert süti
Pillekönnyű grízes túrós kevert süti

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk