Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött bárány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 deka bárány eleje vagy melle, 2 vízes zsemlye, 2 deci tej, 2 tojás, petezselyemzöldje, töröttbors, 10 deka zsír, 3 deka vaj és só.

Elkészítés:


A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.

A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk, összekeverjük egy kis sóval, petrezselyemzöldjével, 2 egész tojással, vajjal és törött borssal, majd a felnyitott húsrészt megtöltjük vele s a nyilást bevarrjuk, enyhén megsózzuk és forró zsírral leöntjük. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük, hogy a pecsenye jól átsüljön. Közben a levével állandóan öntözgetjük, míg világospirosra sül. Idénysalátával és vajas burgonyával adjuk asztalra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bárányburger River Cottage módra
Bárányburger River Cottage módra

Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a húspogácsához való római köményt, koriandert, borsot és fahéjat, majd mozsárban porrá őröljük, hozzáadjuk a chiliport, a paprikát, a szétzúz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Líbiai csípős ragu
Líbiai csípős ragu

Közepes lángon felhevítjük az olajat, és 8-10 perc alatt kissé megpirítjuk rajta a hagymát meg a kis kockákra vágott húst. Rászórjuk a petrezselymet és a baharatot, felöntjük a ví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hello
Hello

Jdndjx

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói bárányragu tésztával
Marokkói bárányragu tésztával

A római köményt, a koriandert, a szegfűborsot, a fahéjat, a cayenne-borsot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlé felét kis tálban összekeverjük, beletesszük a húst, jól megfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk