80 deka bárány eleje vagy melle, 2 vízes zsemlye, 2 deci tej, 2 tojás, petezselyemzöldje, töröttbors, 10 deka zsír, 3 deka vaj és só.
A kicsontozott bárány mellét felvágjuk, hogy a tölteléknek helyet csináljunk.
A töltésre felvágott bárányt megtöltjük a következőkkel: 2 tejben áztatott zsemlyét jól kinyomunk, összekeverjük egy kis sóval, petrezselyemzöldjével, 2 egész tojással, vajjal és törött borssal, majd a felnyitott húsrészt megtöltjük vele s a nyilást bevarrjuk, enyhén megsózzuk és forró zsírral leöntjük. Közepesen meleg sütőben lassan sütjük, hogy a pecsenye jól átsüljön. Közben a levével állandóan öntözgetjük, míg világospirosra sül. Idénysalátával és vajas burgonyával adjuk asztalra.
Ez a recept ugyanolyan jó villásreggeli, de ebédre vagy vacsorára is készíthető. 1. Vágjuk le a paradicsomok kalapját, majd próbáljuk meg kivenni egy kanállal a belsejét. A héjá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk. A húst 4-5 dekás, nagy kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, és a főzővízben félretesszük. A hagymát a felforrósít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A bárányt sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, kicsontozom, szárazra törlöm. A serpenyőt felhevítem, kevés olívaolajon alaposan körbepirítom a húst. Sózom, borsozom. A teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 220 fokra előmelegítjük. A chili magházát eltávolítjuk, felaprítjuk. A fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A rozmaring leveket felaprítjuk. Egy mozsárban a chilit, fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű