20 g gelatina
5 oua
1 cutie compot ananas
1/2 l lapte
1 lingura faina
300 g zahar
400-500 g frisca
piscoturi (eu am folosit Savoiardi si mi-au intrat 300 g)
Gelatina se pune la inmuiat (eu o pun cu o seara inainte de a ma apuca) in jumatate cana lapte caldut.
Ananasul se pune la scurs.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul (nu cum am facut eu si le-am pus direct in lapte).Laptele cu galbenusurile si zaharul se pun la fiert.Se adauga 1 lingura faina.Se amesteca pana se ingroasa si se ia de pe foc.Se pune in crema luata de pe foc gelatina.
Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.Batem frisca si albusurile spumaCand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma.Imbracam o cratita in celofan umezitPiscoturile se scufunda foarte putin in sucul de la ananas. Practic doar le intorc pe o parte si pe alta in suc, altfel se inmoaie prea tare (cele pe care le folosesc eu). Se imbraca cu ele peretii cratitei.Se aseaza pe fundul cratitei fructe dupa imaginatia fiecareia su dupa ce ai in casa, Mie mi-a parut rau ca nu am avut si un kiwi pentru contrast.Se toarna jumatate din crema si se mai pun fructeSe pune si restul de crema si se aseaza piscoturile care vor fi "fundul" tortului.
Se da la frigider. Se intoarce a doua zi. Deci daca vreti sa-l faceti pentru duminica, vineri seara puneti gelatina la inmuiat si sambata il preparati, iar duminica se poate rasturna.A doua zi se ia un platou care sa fie suficient de mare cat sa stea bine tortul pe el si se aseaza deasupra cratitei. Eu nu am asa mare si folosesc o tava.Am pus tava pe fundul tortului
Osszegyúrni, dio nagysagu gombocokra osztani és a formaba rakni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes, kemény habot kapjunk. A sütőport, lisztet, kókuszkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral meg a reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a lisztet meg a tejet és csomómentesre kavarjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz elesztot felfuttatjuk keves langyos tejjel es cukorral Utana osszedolgozzuk a tobbi hozzavaloval: liszt,zsir,margarin,tojas,tejfol,tej,cukor,sutopor Addig gyurjuk ameddig az e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes