5 db tojás
200 g liszt
200 g cukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál olaj
egy csipetnyi só
100 ml tej
Törjük fel a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és külön a fehérjét. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, jobb ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, csepegtessünk egy kevés citromlevet bele (vagy pár csepp ecetet), vagy egy csipetnyi sót hogy keményebb legyen a hab.
A kikavart tojássárgáját keverjük össze az olajjal és a liszttel, a lisztet apránként keverjük bele, hogy ne legyen görcsös a tészta, ezután öntsük hozzá a szoba hőmérsékletű tejet. A felvert tojásfehérjét kavarjuk hozzá.
Osszuk el a tésztát két részre, az egyik részbe tegyünk vaníliát, a másik részbe pedig kakaót. Egy tepsit, vagy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a vaníliás tésztát, majd a kakaósat és egy villával kevergessük kissé össze a két részt. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.
Ezt a tésztát készíthetjük csak kakaósra is, vaníliás rész nélkül ebben az esetben tegyünk a tésztába 3 – 4 evőkanál kakaót. Ha csak vaníliás ízre vágyunk, tegyünk bele több vaníliás cukrot.
Ezt a süteményt dúsíthatjuk darabolt dióval, csokoládéval, mazsolával, szárított gyümölccsel a tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy kókuszreszelékkel.
a tésztája tortának is jó
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeverésen). 2. A meggy levét lecsöpögtetjük. 3. A tojás sárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lapokhoz valókat összedolgozzuk, és enyhén lisztezett tepsi hátlapján, 2 lapot sütünk .Vigyázat, elég gyorsan sül. Félretesszük hűlni. Piskótát sütünk: felverjük keményre a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A porcukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 kanál mézet, 50 g margarint és a 4 kanál langyos tejet, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zselatint hideg vízbe áztatjuk. A csokit darabokra törjük, majd gőz fölött megolvasztjuk, a tejet felfőzzük. A tojás sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű