Hozzávalók
25 dkg finomliszt
1 kk szódabikarbóna
10 dkg cukor
15 dkg margarin
1 db tojás
szükség esetén 2 ek tejföl az összeállításhoz
A töltelékhez:
40 dkg túró
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
4 dl tej
1 csg vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
A tetejére:
1 db tojás
A tészta hozzávalói összegyúrjuk.
Egy cipóba gömbölyítjük,folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket.
A vaníliás pudingport a tejjel,5 dkg cukorral,vaníliás cukorral felfőzzük,majd kihűtjük.
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük.
A tojás sárgákat a túróval,citromhéjjal ,a kihűlt pudinggal krémesre keverjük,majd apránként egy fakanállal bele forgatjuk a tojáshabot.
Utolján keverjük hozzá a mazsolát.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük .
A tészta cipónkat elfelezzük.
Egyiket kinyújtjuk tepsi méretre és a tepsibe fektetjük.
A tölteléket ráöntjük,elsimítjuk és másik tésztalappal befedjük.
Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojással lekenjük.
190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk tepsiben kihűlni és utána lehet szeletelni.
A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd vizes kézzel kisebb diónyi halmokat csípünk ki a tésztából....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk (vagy apró darabokra vágjuk) és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet, a porcukrot a tojások sárgáját, a sütőport, a citromlevet és a vajat összedolgozzuk, késhegynyi vastagságúra kisodorjuk, és kisméretű szaggatóval kiszúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű