50 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
3 tojás sárgája
1 egész tojás
1 db jól megmosott citrom reszelt héja
2 vaníliás cukor
A lekenéshez:
1 db tojásfehérje
A hempergetéshez:
1 ek. kristálycukor
5 dkg darabos dió
A töltéshez:
3-4 ek. lekvár
A tojás sárgákat,az egész tojást a cukrokkal,margarinnal,reszelt citromhéjjal krémesre keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a krémes-habos masszával összegyúrjuk.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy a fagyasztóba bő fél órára.
A lehűlt tésztát két részre osztottam.
Dió nagyságú gombócokat gömbölyítettem.
Egy fakanál végével a közepét benyomtam és sütőpapírral fedett tepsire rakosgattam,3 -4 cm távolsága.
Egy ecsettel körben tojásfehérjével lekentem és darabos dióval megszórtam.
A másik fele tésztánál is dió nagyságú golyókat gömbölyítettem,először tojásfehérjébe,utána kristálycukorba mártottam.
Szilikonos sütőpapírral fedett tepsire raktam,fakanállal benyomtam a közepét és 190 fokon 12-14 perc alatt szép világosra sütöttem.
Tovább ne süssük,mert kemény lesz!
Még a forró,kisült tészta lyukakba lekvárt csepegtettem.
Fémdobozban sokáig eláll.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban. 2. A lisztet tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral. 3. A tojások fe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű