30 dkg erdei gomba
60 dkg csirkemell filé
1/2 – 1 dl száraz vörösbor
1 nagy fej vöröshagyma
friss zöldpetrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek. sűrített paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
olaj
só, bors
A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőben visszamaradt olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sózzuk borsozzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a vörösbort. Elkeverjük, majd visszatesszük a serpenyőbe a hús szeleteket. Lefedve készre pároljuk. (szükség esetén vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot)
Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva, burgonyával, vagy párolt zöldség körettel kínáljuk.
Pirítsuk le olajon a finomra vágott hagymát, s ha már aranylik, dobjuk rá a felkockázott paprikát és paradicsomot - e kettő egyébként akár ki is hagyhatjuk. Húzzuk le a tűzről a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a csirkecombokat, itatgasd le róla a felesleges nedvességet. Sózd, borsozd! Végy egy tepsit. Karikázd fel az édesköményt, és a tepsiben “ágyazz meg” vele a csirkének....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemellet nagy szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk őket. Sózzuk és borsozzuk. A gorgonzolát és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, minden hússzeletre kenünk egy kicsit belő...
Elkészítési idő: kb45 perc Nehézség: Könnyű1. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. 2. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. 3. Tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű