30 dkg erdei gomba
60 dkg csirkemell filé
1/2 – 1 dl száraz vörösbor
1 nagy fej vöröshagyma
friss zöldpetrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek. sűrített paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
olaj
só, bors
A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőben visszamaradt olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sózzuk borsozzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a vörösbort. Elkeverjük, majd visszatesszük a serpenyőbe a hús szeleteket. Lefedve készre pároljuk. (szükség esetén vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot)
Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva, burgonyával, vagy párolt zöldség körettel kínáljuk.
A fűszereket és a vajat, kis citromot összedolgozzuk. A csirkét szárazra töröljük, a bőrét a mellénél és a comboknál fellazítjuk. A hasüreget szárazra töröljük, sózzuk kívül-belül....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA melleket kiklopfoljuk,sózzuk,borsózzuk. A puha vajat összekeverjük a felaprított újhagymával,és a petrezselyemmel. Bekenjük a csirkemelleket,feltekerjük,hústűvel rögzítjük. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk szép szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre teszünk 1-1 szelet sonkát és sajtot, és félbehajtjuk. A szokásos módon panírozzuk - liszt, tojás, zs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes