Családireceptkönyv.hu

Vörösboros-gombás csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg erdei gomba
60 dkg csirkemell filé
1/2 – 1 dl száraz vörösbor
1 nagy fej vöröshagyma
friss zöldpetrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek. sűrített paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
olaj
só, bors

Elkészítés:


A húst felszeleteljük,sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, mindkét oldalán hirtelen elősütjük. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A hagymát felszeleteljük, majd a serpenyőben visszamaradt olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sózzuk borsozzuk.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a vörösbort. Elkeverjük, majd visszatesszük a serpenyőbe a hús szeleteket. Lefedve készre pároljuk. (szükség esetén vízzel pótoljuk az elpárolgó folyadékot)
Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórva, burgonyával, vagy párolt zöldség körettel kínáljuk.

Vörösboros-gombás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Fűszervajas csirke
Fűszervajas csirke

A fűszereket és a vajat, kis citromot összedolgozzuk. A csirkét szárazra töröljük, a bőrét a mellénél és a comboknál fellazítjuk. A hasüreget szárazra töröljük, sózzuk kívül-belül....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell

A melleket kiklopfoljuk,sózzuk,borsózzuk. A puha vajat összekeverjük a felaprított újhagymával,és a petrezselyemmel. Bekenjük a csirkemelleket,feltekerjük,hústűvel rögzítjük. Sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal, sonkával töltött csirkemell
Sajttal, sonkával töltött csirkemell

A csirkemellet felvágjuk szép szeletekre. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre teszünk 1-1 szelet sonkát és sajtot, és félbehajtjuk. A szokásos módon panírozzuk - liszt, tojás, zs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Tárkonyos csirkemell
Tárkonyos csirkemell

1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk