30 dkg darált sertéshús
5 dkg rizs
1 tojás
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
2 burgonya
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1,5 dl tejföl
1 evőkanál
só, bors
olaj
A hagymát felvágjuk és kevés olajban megdinszteljük, a zöldségeket is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük, plusz sok petrezselyem . A húst és a rizst összekeverjük a tojással, sózzuk és borsozzuk, masszát gyúrunk belőle. Amikor a leves már forr, óvatosan beleengedjük a húsgombócokat. Majd a felkockázott burgonyát is beletesszük és lassú tűzön főzzük. A tejfölt és a lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a leveshez, még 1-2 percig főzzük és levesszük a tűzről. ..
A hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zöldséget odateszem főzni, mikor kezd főni teszek bele pityókát és zöldborsót majd szaggatok bele apró galuskát és beletöltöm a rántást is amit előzőleg megcsináltam, végül beleh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára. 2. Egy evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kevés helyen kapni konyhakész birka- vagy bárányhúst, így csontozással kezdjük a munkát. Vagyis a lapockát vagy combot kicsontozzuk, bár erre a műveletre előzőleg a hentest is m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű