1 bögre DW sütőliszt
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 bögre szoba hőmérsékletű kefír
1 dkg élesztő
1/2 zacskó sütőpor
1 tk. só
A kefírben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és fél órát pihentetjük.
Olajos kézzel megformázzuk a lángosokat és olajban kisütjük.
A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen. Keleszteni...
Elkészítési idő:Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a teje...
Elkészítési idő:A tésztát olajos, sós lobogó vízbe tesszük, majd időnként megkeverve készre főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni (nem szoktam nagyon sokáig hagyni, mert így olyan jó kis...
Elkészítési idő: