1 tojás
100 g zsírszegény túró
60-70 g zabpehelyliszt (ezt használtam)
édesítő (nálam kb. 15 g Diawellness négyszeres erejű édesítő Forgatáshoz:
15-20 g búzacsíra
fahéj ízlés szerint (én két “nagy csipetnyit” tettem bele)
por”cukor” (darált eritrit – ezt használtam)
A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez függ a tojás méretétől, vagy túró állagától is. (Nekem most Lidl-s volt, ami szerintem olyan félig rögös, félig krémes állagú.) A tésztának olyannak kell lennie, hogy lehessen formázni, de azért nem olyan, mint egy gyúrt házi tészta. Tehát inkább túrós, mint lisztes. Ha ez a leírás alapján ezt valaki megérti…. : ) A lényeg, hogy kb. 60-70 g liszt elég kell, hogy legyen, nem kell hozzá több. A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1-2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó. A búzacsírát elkeverjük a fahéjjal és száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, (ettől olyan jó diós illata, íze lesz a búzacsírának), majd beleforgatjuk a nudlit, a tetejét megszórjuk porédesítővel. Ha lett volna sárgabarack lekvárom, akkor azzal is megpakoltam volna, úgy akár már tiszta “zserbó-fílingje” is lehetne : ) Zabpehelyliszt helyett, szerintem bármilyen liszttel működik. A magliszteket kivéve, lehet, hogy azokkal is jó, de azok ugye valamennyire máshogy működnek.
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag kb. 55 g ch és 510 kcal. 100 gramm kész nudli: 20 g ch és 188 kcal. (A darabszámtól most eltekintettem : ) )
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPihentetni 2 órát - a 3 dl szénsavas ásványvízet ezután adjuk hozzá!, kevés olajon kisütni
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz áttört tehéntúrót összekeverjük a liszttel, hozzáadunk két tojást, pici sót, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a kerek lapo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sonkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Majd a forró vajban megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, további 1 percig forrósítjuk, majd felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű