Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

túrónudli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
100 g zsírszegény túró
60-70 g zabpehelyliszt (ezt használtam)
édesítő (nálam kb. 15 g Diawellness négyszeres erejű édesítő Forgatáshoz:
15-20 g búzacsíra
fahéj ízlés szerint (én két “nagy csipetnyit” tettem bele)
por”cukor” (darált eritrit – ezt használtam)

Elkészítés:


A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez függ a tojás méretétől, vagy túró állagától is. (Nekem most Lidl-s volt, ami szerintem olyan félig rögös, félig krémes állagú.) A tésztának olyannak kell lennie, hogy lehessen formázni, de azért nem olyan, mint egy gyúrt házi tészta. Tehát inkább túrós, mint lisztes. Ha ez a leírás alapján ezt valaki megérti…. : ) A lényeg, hogy kb. 60-70 g liszt elég kell, hogy legyen, nem kell hozzá több. A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1-2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó. A búzacsírát elkeverjük a fahéjjal és száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, (ettől olyan jó diós illata, íze lesz a búzacsírának), majd beleforgatjuk a nudlit, a tetejét megszórjuk porédesítővel. Ha lett volna sárgabarack lekvárom, akkor azzal is megpakoltam volna, úgy akár már tiszta “zserbó-fílingje” is lehetne : ) Zabpehelyliszt helyett, szerintem bármilyen liszttel működik. A magliszteket kivéve, lehet, hogy azokkal is jó, de azok ugye valamennyire máshogy működnek.
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag kb. 55 g ch és 510 kcal. 100 gramm kész nudli: 20 g ch és 188 kcal. (A darabszámtól most eltekintettem : ) )

túrónudli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. 2 kisebb kör alakú, vagy 1 nagy tepsi méretű pizzát készítünk ebből az adagból. Ízlés szerint feltétekk...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Juhtúrós édesburgonya gnocchi macihagymával
Juhtúrós édesburgonya gnocchi macihagymával

Az édesburgonyát sós vízben megfőzöm, majd hagyom hűlni, de még melegen meghámozom, majd összetöröm és összekeverem a tojással, a vajjal és a liszttel, sózom és habzsákba töltöm. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Császármorzsa
Császármorzsa

A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Sütőporos lángos
Sütőporos lángos

A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belől...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk