80 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg zsír
2 tojássárgája
15 dkg reszelt sajt
1 csapott evőkanál só
2 marék egész mák
1 csomag sütőpor
kb 3-4 dl tejföl
A kenéshez : 1 db egész tojás
szezámmag
A lisztet a margarint és a zsírt jó alaposan elmorzsoljuk.Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas tésztát gyúrunk.
Gyúrás után fél órát pihentetjük .
Ha letelt a fél óra Kb 3 mm vastagra nyújtjuk.Tojással lekenjük szezámmaggal megszórjuk. Derelyevágóval felvágjuk és szép világosra megsütjük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a reszelt sajt 3/4-ét összekeverjük. A tojást a joghurttal elhabarjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet összekeverjük az expressz élesztővel. Hozzáadjuk a sót, tejfölt, olvasztott vajat és a tojást. Konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Lisztezett deszkán kb. 2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű