menu

Családireceptkönyv.hu

BURGUNDI MARHARAGU


Írta:

Elk. idő: 3-4 ÓRA
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1kg marhalábszár
120g kolozsvári szalonna
2 evőkanál sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 evőkanál tk. búzaliszt
350ml vörösbor, nálam Kékfrankos
350ml marhahúsleves, vagy víz
1 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
4 kakukkfű ágacska, vagy fél teáskanál szárított
1 kisebb babérlevél

frissen őrült bors
250g apró csiperke
250g gyöngyhagyma

Elkészítés:


A sütőt 230 fokra előmelegítettem. A hagymát finomra vágtam, a répát felkarikáztam. A szalonnáról levágtam a bőrét, csíkokra vágtam, vízbe tettem a bőrkével együtt, 10 percig főztem. Közben a húst megmostam, megtöröltem és 3-4cm-es kockákra vágtam. Vaslábasban felforrósítottam a zsírt és a lecsepegtetett szalonnát aranybarnára sütöttem. Szűrőlapáttal egy tálkába szedtem.
A forró zsiradékban a hús minden oldalát körbesütöttem, így a hő összerántja a húsban lévő fehérjét, kérget kap és megőrzi a nedvességét. A húst 3-4 körben sütöttem, hogy ne hűtse le a zsiradékot. Hőálló tálba szedtem.
A megmaradt zsírban megfonnyasztottam a hagymát, hozzáadtam a répát és együtt is pirítottam. Visszatettem a húst, szalonnát, bőrkét és egy evőkanál liszttel megszórtam. Lefedve alaposan összeráztam és 5 percre a sütőbe tettem. Amikor az idő letelt, megismételtem a lisztes szórást és összerázást. Újabb 5 perc leteltével kivettem a sütőből, aminek a hőfokát 150 fokra visszavettem.
A húshoz hozzáadtam a tálban maradt húslét, vörösbort, vizet, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, paradicsompürét, sóztam, borsoztam. Lefedtem és visszatettem a sütőbe. Időről időre megkevertem. A hús minőségétől függően 2,5-3 óra alatt puhul omlósra és sűrűsödik be a szaft. Amikor majdnem kész, hozzáadtam a megtisztított csiperkét, és gyöngyhagymát.
Friss, ropogós, kovászos kenyérrel tálaltam, de sós burgonya is jól illik hozzá. Akiknek nem kell kerülniük a tört burgonyát készíthetnek hozzá krokettet vagy hercegnőburgonyát.

BURGUNDI MARHARAGU

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Tatár beefsteak
Tatár beefsteak

A marhabélszínt egy éles késsel darált hús finomságúra aprítjuk. (Ha nem akarunk vesződni, nyugodtan le is darálhatjuk.) A shallot hagymát finomra vágjuk, és egy nagy csipet sóval...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Görög borjúragu
Görög borjúragu

A kockákra vágott húst jól megpirítjuk a forró vajon. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát meg a darabokra vágott mogyoróhagymát, együtt pirítjuk, majd sóval, borssal és köménymaggal fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

♥ Vadas A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babé...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Eszterházy tokány
Eszterházy tokány

A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk