menu

Családireceptkönyv.hu

BURGUNDI MARHARAGU


Írta:

Elk. idő: 3-4 ÓRA
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1kg marhalábszár
120g kolozsvári szalonna
2 evőkanál sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 evőkanál tk. búzaliszt
350ml vörösbor, nálam Kékfrankos
350ml marhahúsleves, vagy víz
1 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
4 kakukkfű ágacska, vagy fél teáskanál szárított
1 kisebb babérlevél

frissen őrült bors
250g apró csiperke
250g gyöngyhagyma

Elkészítés:


A sütőt 230 fokra előmelegítettem. A hagymát finomra vágtam, a répát felkarikáztam. A szalonnáról levágtam a bőrét, csíkokra vágtam, vízbe tettem a bőrkével együtt, 10 percig főztem. Közben a húst megmostam, megtöröltem és 3-4cm-es kockákra vágtam. Vaslábasban felforrósítottam a zsírt és a lecsepegtetett szalonnát aranybarnára sütöttem. Szűrőlapáttal egy tálkába szedtem.
A forró zsiradékban a hús minden oldalát körbesütöttem, így a hő összerántja a húsban lévő fehérjét, kérget kap és megőrzi a nedvességét. A húst 3-4 körben sütöttem, hogy ne hűtse le a zsiradékot. Hőálló tálba szedtem.
A megmaradt zsírban megfonnyasztottam a hagymát, hozzáadtam a répát és együtt is pirítottam. Visszatettem a húst, szalonnát, bőrkét és egy evőkanál liszttel megszórtam. Lefedve alaposan összeráztam és 5 percre a sütőbe tettem. Amikor az idő letelt, megismételtem a lisztes szórást és összerázást. Újabb 5 perc leteltével kivettem a sütőből, aminek a hőfokát 150 fokra visszavettem.
A húshoz hozzáadtam a tálban maradt húslét, vörösbort, vizet, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, paradicsompürét, sóztam, borsoztam. Lefedtem és visszatettem a sütőbe. Időről időre megkevertem. A hús minőségétől függően 2,5-3 óra alatt puhul omlósra és sűrűsödik be a szaft. Amikor majdnem kész, hozzáadtam a megtisztított csiperkét, és gyöngyhagymát.
Friss, ropogós, kovászos kenyérrel tálaltam, de sós burgonya is jól illik hozzá. Akiknek nem kell kerülniük a tört burgonyát készíthetnek hozzá krokettet vagy hercegnőburgonyát.

BURGUNDI MARHARAGU

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hamburgerhús (bmintbalázs)
Hamburgerhús (bmintbalázs)

Első lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Marhapörkölt, nokedli
Marhapörkölt, nokedli

A hagymát megdinsztelem olajon, majd hozzáadom a felkockázott húst. Megszórom pirospaprikával, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel. Adok hozzá egy-két kanál paradicsomsűrítményt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Marhapörkölt
Marhapörkölt

1. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, a megforrósított zsiradékban megpirítjuk. 2. Ráhintjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a kockákra vágott húst és megforgatjuk, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Hagymásrostélyos
Hagymásrostélyos

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk porcelántálba. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk