Négy rúdhoz:
65 dkg liszt
20 dkg margarin
12 dkg zsír
2 db tojás
6 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
élesztő
tej
1 csomag sütőpor
só
tejföl
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral.
Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Kelni hagyjuk.
Négy részre osztjuk a tésztát.
Kinyújtjuk, a széleket 1 cm vastagon felhajtjuk.
Megtöltjük töltelékkel, feltekerjük.
Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
180 fokon 15 percig sütjük.
Egy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük .A sárgáját kikeverjük a cukorral,beleöntjük a tejet,majd az olajat .A lisztbe belekeverjük a sütőport , a sót , a vaniliás cukrot és a tojásos masszáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat összekevertem cukorral, hozzáadtam tojássárgáját, tejet és diót. Végül lisztet és havat összekevertem 4 tojásfehérjével. A tányért zsírral megtöröltem, és durva liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű