Négy rúdhoz:
65 dkg liszt
20 dkg margarin
12 dkg zsír
2 db tojás
6 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
élesztő
tej
1 csomag sütőpor
só
tejföl
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral.
Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót.
Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Kelni hagyjuk.
Négy részre osztjuk a tésztát.
Kinyújtjuk, a széleket 1 cm vastagon felhajtjuk.
Megtöltjük töltelékkel, feltekerjük.
Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
180 fokon 15 percig sütjük.
A lisztből, vajból, 10 dkg cukorból, 2 tojás sárgájából, tejfölből, sütőporból tésztát gyúrunk, és két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük, majd rá a töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagozzuk ki a datolyát és forrázzuk le. Hagyjuk állni és turmixoljuk össze. Jól dolgozzuk össze majd formázzunk kisebb golyókat belőle. Tálalás elött hűtöbe tegyük.
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű