Családireceptkönyv.hu

Elegánt szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalói:

Piskóta:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
10 evőkanál darált dió,
1 evőkanál liszt,
½ sütőpor
Két ilyen lapot sütni.

Rolád -1- sárga

5 tojás,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
½ sütőpor.

Rolád-2- barna

5 tojás,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
½ sütőpor.

Krém a barna roládba:

30 dkg darált diót,
25 dkg cukrot leforrázunk kevés tejjel, amikor lehült hozzáadni
1,5 margarint ( 37,5 dkg )

Krém a sárga roládba:

5 tojás,
25 dkg cukor,
10-15 dkg csoki,
1 vaníliás cukor,
1,5 margarint ( 37,5dkg )


Krém a diós lapokhoz:

1 liter tej,
3 vaniliás puding,
3 vaniliás cukor,
30 dkg cukor.
1,5 margarint ( 37,5 dkg ).

Tetejére:
0,5 l tejszínhab

Elkészítés:


Mindegyik piskótát egyforma nagyságú tepsibe sütjük. A roládokat még azon melegen felsodorjuk.
A barna roládhoz a darált diót és cukrot leforrázzuk kevés tejjel, ha kihűlt bele dolgozzuk a 37,5 dkg margarint
A sárga roládhoz a tojást, cukrot, vaníliás cukrot és csokit gőz felett főzzük, ha kihűlt bele dolgozzuk a 37,5 dkg margarint.
A diós lapok krémjéhez megfőzzük a hagyományos krémet ( tej, cukor, vaníliás puding, vaníliás cukor), ha kihűlt ebbe is bele dolgozzuk a 37,5 dkg margarint.
A roládokat szét tekerjük, a barnába betöltjük a diós krémet, a sárgába a csokis krémet, majd vissza tekerjük a roládokat és hagyjuk egy ideig állni, hogy össze álljon a krém a tésztával, mert utána hosszába ketté kell vágni. A diós piskótára rákenjük a a vaníliás pudingkrém 1/3, erre felváltva rárakjuk a hosszába vágott fél-fél roládokat, rákenjük a második harmadát a vaníliás pudingkrémnek, ráhelyezzük a második diós piskótát és erre rákenjük a fennmaradt vaníliás puding krémet. A tetejére felvert fél liter tejszínt teszünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy nagy adag (32x42 cm), magas is, akár tortának is megfelel. Lehet felezni is az adagot, de a piskótát és a roládoknak való piskótát egyforma nagy tepsibe kell sütni.

Elegánt szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Epres-pudingos süti
Epres-pudingos süti

A tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet. Maj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Monamari
VELENCE SZELET
VELENCE SZELET

Tészta: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, ezt gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta liszt, cukor nélkül
Palacsinta liszt, cukor nélkül

A zabpelyhet robotgéppel összedolgozzuk, vagy ledaráljuk. A tojássárgáját kikavarjuk az édesítőszerrel, az olajat hozzáadjuk, majd felöntjük a tejjel és beledolgozzuk a zabpelyhet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Isler
Isler

Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját....

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk