Családireceptkönyv.hu

Elegánt szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalói:

Piskóta:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
10 evőkanál darált dió,
1 evőkanál liszt,
½ sütőpor
Két ilyen lapot sütni.

Rolád -1- sárga

5 tojás,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
½ sütőpor.

Rolád-2- barna

5 tojás,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
½ sütőpor.

Krém a barna roládba:

30 dkg darált diót,
25 dkg cukrot leforrázunk kevés tejjel, amikor lehült hozzáadni
1,5 margarint ( 37,5 dkg )

Krém a sárga roládba:

5 tojás,
25 dkg cukor,
10-15 dkg csoki,
1 vaníliás cukor,
1,5 margarint ( 37,5dkg )


Krém a diós lapokhoz:

1 liter tej,
3 vaniliás puding,
3 vaniliás cukor,
30 dkg cukor.
1,5 margarint ( 37,5 dkg ).

Tetejére:
0,5 l tejszínhab

Elkészítés:


Mindegyik piskótát egyforma nagyságú tepsibe sütjük. A roládokat még azon melegen felsodorjuk.
A barna roládhoz a darált diót és cukrot leforrázzuk kevés tejjel, ha kihűlt bele dolgozzuk a 37,5 dkg margarint
A sárga roládhoz a tojást, cukrot, vaníliás cukrot és csokit gőz felett főzzük, ha kihűlt bele dolgozzuk a 37,5 dkg margarint.
A diós lapok krémjéhez megfőzzük a hagyományos krémet ( tej, cukor, vaníliás puding, vaníliás cukor), ha kihűlt ebbe is bele dolgozzuk a 37,5 dkg margarint.
A roládokat szét tekerjük, a barnába betöltjük a diós krémet, a sárgába a csokis krémet, majd vissza tekerjük a roládokat és hagyjuk egy ideig állni, hogy össze álljon a krém a tésztával, mert utána hosszába ketté kell vágni. A diós piskótára rákenjük a a vaníliás pudingkrém 1/3, erre felváltva rárakjuk a hosszába vágott fél-fél roládokat, rákenjük a második harmadát a vaníliás pudingkrémnek, ráhelyezzük a második diós piskótát és erre rákenjük a fennmaradt vaníliás puding krémet. A tetejére felvert fél liter tejszínt teszünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy nagy adag (32x42 cm), magas is, akár tortának is megfelel. Lehet felezni is az adagot, de a piskótát és a roládoknak való piskótát egyforma nagy tepsibe kell sütni.

Elegánt szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenye bonbon
Gesztenye bonbon

A vizet egy kis lábosba teszem, elkezdem melegíteni, hozzáadom a zselatint és a kókuszzsírt. Folyamatos keverés közben felforralom, majd lehúzom a tűzről. Beleteszem a gesztenyemas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Kókuszos fakanalas sütemény
Kókuszos fakanalas sütemény

A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd a lisztet, sót és sütőport is hozzáadva összekeverjük. Az egész tojásokat felverjük, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Rózsika néni túrósa
Túrós - Rózsika néni túrósa

1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük, és 2 lapban sütjük. 2. A krém összetevőit is alaposan összekeverjük, de vigyázzunk, a margarin legyen puha....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Kókuszhercegnő
Kókuszhercegnő

A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk