2 pohár tej (1dl)
2 pohár cukor (1dl)
3 pohár liszt (1 dl)
1 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
4 ek bármilyen dzsem
Tetejére
5 dkg csoki
2,5 dkg margarin
5 dkg kókusz reszelék
eurokrém (mogyoró és csoki krém)
Elkészítése:
A hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük, szilikonos kuglóf alakú sütőformába rakunk 1-1 lapos evőkanál masszát, 200 fokon 30 percig sütjük. A kisült kis kuglófok egyik oldalát csokimázba mártani, majd kókuszreszelékbe, a mélyedéseket eurókrémmel (mogyoró-csoki krém) tölteni.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, gyömbért és a szerecsendiót. Az almát mossuk meg és reszeljük le, majd a t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet átszitáltam és beletettem a sót. A túrót villával összenyomkodtam, hogy ne legyen darabos. Hozzáadtam a tojást, a citromot és a kétféle cukrot. A túrót össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű