Hozzávalók :
1 kg liszt
44 dkg zsír
1 cs élesztő ( 5 dkg)
1 cs sütőpor
3 evő kanál tejföl
2 tojás sárgája
3 dkg só
3 dkg cukor
1 és fél dl tej
Elkészítés :
A liszthez hozzá adom a sót,a cukor felét,a sütőport ( jól összekeverem),beleteszem a zsírt és elmorzsolom.
A tejben a cukor másik felével meg futtatom az élesztőt ,és a zsíros liszthez adom a tojás sárgájával és a tejföllel együtt.
Alaposan kidolgozom, hüvejk ujjnyi vastagra kinyújtom és mini pogácsa szaggatóval ( 2,8 cm átmérőjű) kiszaggatom. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval . A tetejére lehet szórni sajtot, szezámmagot,darálatlan mákot,köménymagot.
200 fokon 25 -30 perc alatt kisütöm.
Pihentetni nem kell, azonnal süthető.
Ha a túró esetleg nedvesebb akkor lehet hogy több lisztet igényel majd. Összegyúrjuk hűtőben pihentetjük ha lágy lenne.Nyújtjuk ujjnyira vagy egy kicsit vastagabbra. Szaggatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük a krumplit héjában puhára, törjük össze. Az élesztőt futtassuk fel a cukros langyos tejben. Gyúrjuk össze a tésztát. Pihentessük lefedve míg kb. a duplájára kel, ez tél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegveszem a kesz reteslapokat,... kulon 1 talba oszekeverek 2 tojas, 1 dcl olaj, 1 dcl viz, 1 dc tej, 20 dkg feta sajt, 10 dkg emental sajt, 1 nagy csokor z. petrezselem, 1 nagy cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű