Hozzávalók :
1 kg liszt
44 dkg zsír
1 cs élesztő ( 5 dkg)
1 cs sütőpor
3 evő kanál tejföl
2 tojás sárgája
3 dkg só
3 dkg cukor
1 és fél dl tej
Elkészítés :
A liszthez hozzá adom a sót,a cukor felét,a sütőport ( jól összekeverem),beleteszem a zsírt és elmorzsolom.
A tejben a cukor másik felével meg futtatom az élesztőt ,és a zsíros liszthez adom a tojás sárgájával és a tejföllel együtt.
Alaposan kidolgozom, hüvejk ujjnyi vastagra kinyújtom és mini pogácsa szaggatóval ( 2,8 cm átmérőjű) kiszaggatom. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk kevés sóval . A tetejére lehet szórni sajtot, szezámmagot,darálatlan mákot,köménymagot.
200 fokon 25 -30 perc alatt kisütöm.
Pihentetni nem kell, azonnal süthető.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a reszelt sajt 3/4-ét összekeverjük. A tojást a joghurttal elhabarjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük, majd egy keverőtálban a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sajtot, a sót és a tejet. Összegyúrjuk, nyújtható állagú tésztát kell kapnunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk a sajt és a 1 tojás kivételével. Kinyújtjuk 5-6 mm vastagra, lekenjük a felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Hosszúkás darabokra felvágjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa lisztet rakjuk bele egy magas falú tálba, majd a közepébe csináljunk egy hatalmas mélyedést szórjuk bele a cukrot morzsoljuk bele az élesztőt, lehetőleg kisebb darabokra. Mele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű