Hozzávalók:
7 nagyobbacska gombafej
4 darab szép csirkemáj
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis gerezd apróra vágott fokhagyma
só
bors
majoranna
ételízesítő (ízlés szerint)
kevés vaj
1 tojás
tejföl (mindegyik gombára 2-2 lapos evőkanállal tettem)
5-10 dkg reszelt sajt
Olajon egy fej apróra vágott hagymát megdinsztelni, hozzá adni az apróra vágott gomba szárakat, tovább párolni, míg a leve elfő, majd a 4 darab csirkemájat felaprítani és a gombás hagymán készre párolni a só, bors, majoranna, ételízesítő, fokhagyma hozzáadásával . Amikor kicsit meghűl, hozzá adjuk a tojást, össze dolgozzuk.
A gombafejeket picit megsózni, kevés majorannával meghinteni, 2-3 csepp olajat cseppenteni a fejekbe majd megtölteni az elkészített töltelékkel.
A tetejére tejföl és reszelt sajt kerül. A tepsit kiolajozni. Sütőben 160-180 fokon szép pirosra sütni. Gyorsan készen van, amíg a sajt megpirul, a gombafej is kész..
A sütőt előmelegítjük, a mellet kettévesszük, szétnyitjuk. Fólia alatt gyengén kiveregetjük, sóval, borssal, mustárral bedörzsöljük. Kis alapterületű tűzálló edényt kikenünk marg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott narancsok héját lereszeljük, majd levüket kifacsarjuk. A szezámmagot egy tiszta serpenyőben kicsit megpirítjuk. A csíkokra vágott csirkemell filét sózzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet keverd össze a mustárral, az olajjal és a zúzott fokhagymával. A húst tisztítsd meg, majd fűszerezd sóval, borsikafűvel, és kend be a mézes-rozmaringos keverékkel. Ügyelj,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lapjában 7-8 szeletre vágjuk a húst. Befűszerezzük a csirkemellet, aztán a zsíron elősütjük mindet. Legyaluljuk a cukkinit, besózzuk. 2. A vöröshagymát apróra vágva a vajon meg...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű