menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött karaj_karajkockákkal_hideg tál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertés karaj
2-3 gerezd fokhagyma

bors
vegeta
2 tojás
petrezselyemzöld
1,5 piros pritamin paprika
3 ek tejföl
3 ek liszt
olaj
6 szelet bacen

Elkészítés:


Elkészítése:
A karajból levágunk 2 vékony szeletet és félre tesszük. Az egész karajnak a közepét kivájjuk, hogy egy cső szerű lyukas húsdarabunk legyen. Sózzuk, borsozzuk.
A kivájt húsdarabot apróra felkockázzuk.

A töltelék elkészítése:
Az apróra vágott húskockákat sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a 2 felvert tojást, a 3 ek tejfölt, az apróra vágott fokhagymát, az apróra felkockázott pritamin paprikát, az apróra vágott petrezselyem levelet, 3 ek lisztet, ( hogy ne legyen folyós a töltelék), mindet jól elkeverjük, és a húst megtöltjük vele.
A félre tett két vékony karaj szelettel a hús két végét betapasztjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. A bacent a két végére tettem 3-3 szeletet ezzel erősíteni a töltelék benn maradását, a szalonna végek éppen össze is értek, még látványnak is szép volt. Biztonságból alufóliába csomagoltam, előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütöttem, majd kicsomagoltam és még 10-15 percig rá pirítottam a bacent.

Trükkök, tippek, praktikák:


(A töltelékből maradt ki, így lett még egy fajta húsi: Csirkemell őzgerinc formában az egyik , ezzel a paprikásos karaj töltelékkel a másik. Bacennel béleltem a sütő formát, egyik felébe a csirkemelles massza, a másik felébe a paprikásos-karaj massza)
A petrezselyem zöld a hűtőben maradt...., de fincsi volt anélkül is, senki észre sem vette, nem is tudták, hogy kell bele.

Töltött karaj_karajkockákkal_hideg tál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésszeletek tejfölös bundában recept
Sertésszeletek tejfölös bundában recept

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Seréspörkölt
Seréspörkölt

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott sertéskaraj fűszeresen
Rántott sertéskaraj fűszeresen

A húst hideg vízben 2x átmosom, áttörlöm, kiklopfolom (nem túl vékonyra!), majd egy nagy tálcára szorosan egymás mellé fektetem. Egy 2 dl-es pohárba 3/4-ig étolajat öntök, majd ken...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sólet
Sólet

A babot és a füstölt húst előző nap hideg vízbe tesszük. Másnap a hozzávalókat olyan edénybe készítsük össze, amit utána lefedve 5-6 órára betehetünk a sütőbe. Lehetőleg vasból vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk