1 kg csontos malachús
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dl vörösbor
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
só ízlés szerint
A húst a csontjával együtt kis kockákra vágjuk. a finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk, és a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve, rátesszük a húsdarabokat. Erős lángon, állandó keverés közben megpörköljük a húsdarabok minden oldalát, majd megsózzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát és 15 percig fedő alatt pároljuk. Apránként beleöntjük a vörösbort és majdnem készre pároljuk. Végül a felszeletelt zöldpaprikát és a meghámozott, felnégyelt paradicsomot is beletéve, puhára főzzük. Sűrű kevés lének szabad csak alatta maradnia. Főtt rizzsel tálaljuk.
A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk, megfonnyasztjuk az olajban. A baconszeleteket hosszában félbevágjuk, majd 1-1 keresztbe fektetett csíkk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. 4 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kis darabokra aprítom. A hagymát karikára vágom, és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik. Öntök alá kev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tepsibe teszek egy kis zsírt (kacsa vagy libazsír), beleteszem a karikára vágott krumplit, ráteszem a klopfolt tarjaszeleteket (melyeket füszerezek sültfūszerrel, fokhagymasóva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű