1 kg csontos malachús
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dl vörösbor
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
só ízlés szerint
A húst a csontjával együtt kis kockákra vágjuk. a finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk, és a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve, rátesszük a húsdarabokat. Erős lángon, állandó keverés közben megpörköljük a húsdarabok minden oldalát, majd megsózzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát és 15 percig fedő alatt pároljuk. Apránként beleöntjük a vörösbort és majdnem készre pároljuk. Végül a felszeletelt zöldpaprikát és a meghámozott, felnégyelt paradicsomot is beletéve, puhára főzzük. Sűrű kevés lének szabad csak alatta maradnia. Főtt rizzsel tálaljuk.
Egy alacsony falú edényben olívaolajat hevítünk és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Kb. 10 perc pirítás-párolás után hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a hámozott par...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a hús...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA 4 fej vöröshagymát apróra felkockázzuk és olajban kicsi vízzel megpároljuk. Ha már puha, akkor a felét kivesszük a fazékból és egy kis edénybe tesszük. A maradékra rátesszük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst befűszerezzük, tepsibe helyezzük. 2. Kevés vizet és zsírt teszünk alá, majd fedő alatt pirosra sütjük. 3. Tálaláskor a hússzeletekre ragut halmozunk, köretként fű...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz