• 1 kg darált hús sertés és marha vegyesen
• 8 db tojás
• 1 tojás fehérje
• 2 kis fej vöröshagyma
• 4 nagy gerezd fokhagyma
• só
• bors
• pirospaprika
• majoránna
• petrezselyemzöld
• 2 db szikkadt zsemle
• kevés tej
• a forma kikenéséhez:
• vaj
• zsemlemorzsa
backon szalonna a sütő béleléséhez
6 tojást keményre főzünk. A darált sertéshúst 2 tojással, a finomra vágott vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és az apróra vágott petrezselyemzölddel jól összekeverjük.
A zsemléket kis időre tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk és a húsmasszához keverjük.
A húst egy nagy vajjal kikent, finom zsemlemorzsával meghintett kuglófformába tesszük úgy, hogy a közepén elosztjuk a 6 főtt tojást, a tetejére simítjuk a maradék húst. A tetejét felvert tojásfehérjével kenjük meg, hogy egyben, szétnyílás mentesen süljön meg.
200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt sül meg (a sütő teljesítményétől függ).
Sütés után kihűtjük, deszkára borítjuk, majd felszeleteljük.
(Még ízletesebb, ha a formát vajjal való kikenés és zsemlemorzsával való meghintés helyett vastagabb bacon szeletekkel rakjuk ki, és arra kerül a húsos, tojásos réteg.)
1. A megtisztított húst ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. 2. A megpucolt hagymát felaprítjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket egyenként megforg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. 2. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a darált hússal, a tojással, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscsülköt kuktában egy fej hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával, babérlevéllel és annyi vízzel, hogy ellepje előfőzöm. A krumplit hasábokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát, hagymát és fokhagymát vágjuk kisebb darabokra és kb. 5 perc alatt pirítsuk meg forró olíva olajon. ( Csak az olaj felét használjuk fel!) Ezután öntsünk alá egy pohár v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű