30 - 40 dg. sertéshús (lapocka)
1 fej hagyma
3/4 evőkanál Piros Arany
só
piros paprika
teáscsészényi tarhonya
zöld paprika
piros paradicsom
A 30 – 40 dkg sertéshúst (lapocka) pörkölt méretű kockákra vágom. 1 fej hagymát megdinsztelek, majd kb. ¾ evőkanálnyi Piros Aranyat teszek hozzá. Ebben párolom a húst, amíg elfövi a levét. Megsózom. Ekkor teszek bele 1 evőkanálnyi piros paprikát, és vízzel felengedem, amíg a húst ellepi.
Amíg a hús félig megfő, pirítunk egy teáscsészényi tarhonyát.
Közben 2 – 3 szem krumplit hámozunk és kockázzuk. Ezt a húshoz tesszük, majd a tarhonyával együtt, bőven felengedjük vízzel, sózzuk, zöldpaprikát, piros paradicsomot teszünk bele, és készre főzzük.
Az apróra vágott lilahagymát az olajon pirítsd meg. A felszeletelt gombát öntsd hozzá, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és párold puhára. A húst klopfold k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiklopfoljuk és enyhén sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük és félretesszük. A burgonyát héjában félig megfőzzük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát lereszeljük, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk a levét. A húst, a tojásokat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A massza állagától függően adjuk hozzá a zse...
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: KönnyűA szikkadt kenyeret vagy zsemlét áztasd be hideg vízbe. Ha megszívta magát, vedd ki, és alaposan csavard ki. -A krumplit és a sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük A darált...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű