30 - 40 dg. sertéshús (lapocka)
1 fej hagyma
3/4 evőkanál Piros Arany
só
piros paprika
teáscsészényi tarhonya
zöld paprika
piros paradicsom
A 30 – 40 dkg sertéshúst (lapocka) pörkölt méretű kockákra vágom. 1 fej hagymát megdinsztelek, majd kb. ¾ evőkanálnyi Piros Aranyat teszek hozzá. Ebben párolom a húst, amíg elfövi a levét. Megsózom. Ekkor teszek bele 1 evőkanálnyi piros paprikát, és vízzel felengedem, amíg a húst ellepi.
Amíg a hús félig megfő, pirítunk egy teáscsészényi tarhonyát.
Közben 2 – 3 szem krumplit hámozunk és kockázzuk. Ezt a húshoz tesszük, majd a tarhonyával együtt, bőven felengedjük vízzel, sózzuk, zöldpaprikát, piros paradicsomot teszünk bele, és készre főzzük.
1. A sertéshúst metéltre vágjuk. 2. A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, és ennek zsírjában az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. 3. Jól átforgatjuk ebben a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cigánypecsenye elkészítéséhez először kikeverjük a pácot: egy tálba öntjük az olajat, beletesszük az áttört fokhagyma felét, hozzáadjuk a fűszerpaprika felét, majd megsózzuk, meg...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzá adjuk a darált húshoz, a fűszerekkel együtt, majd a rizst is hozzá keverjük. az eredeti recept 40 dkg húshoz ír négy evőkanálnyit, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülök főzéséhez A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzük...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: Könnyű