Csirkecomb kicsontozva, vagy szárny, vagy csirkemell
1 doboz darabolt ananász
2 ek kókuszreszelék
2 dl rizs
5 dkg vaj
1 dl fehér bor
1 mokkás kanál fehér bors,
vegeta, őrölt gyömbér, só.
- 1 Csirkecomb kicsontozva, vagy szárny, vagy csirkemell, (vagy vegyesen) a húsokat lesózni, ízlés szerint.
- Jénai tálat , v. kisebb tepsit vajjal kikenni
- kb 2 dl rizst megmosni és a tálba szórni
- 1 evőkanál ételízesítőt (vegeta stb) rászórni
- 1 doboz darabolt ananász levét ráönteni
- a csirkehúst rárakni + 2 dl vizet ráönteni+ pici fehér bors + őrölt gyömbér
- 1 evőkanál kókuszreszelék (aki nem szereti, elhagyható)
- aprított ananászdarabokat rászórni
- 5 dkg vajat rádarabolni
- 1 dl főzőtejszínt ráönteni
- 1 dl fehér bort is ráönteni (elhagyható)
Alufóliával lefedve 60 percig sütni, és a vége felé 1 ek kókuszreszelékkel ismét megszórni , majd fólia nélkül pirítani .
1. A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágjuk, és egyenként egy kicsit megklopfoljuk, hogy jó vékonyak legyenek. 2. Jól megízesítjük őket a kedvünkre való fűszerekkel....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlajon dinszteljük a hagymát,ne sajnáljuk belőle. Jó szaftja lesz a májnak.Kicsit sütjük és beletesszük a májat is. Fűszerezzük,paradicsom levet is hozzáöntjük. Annyi vizet öntün...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA petrezselymet vágjuk nagyon apróra, adjuk a vajhoz és sózzuk borsozzuk meg, keverjük össze és kész is van a fűszervaj, amit majd a hús belsejébe töltünk. A csirkemellről szedjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A csípős paprikát négy szeletbe vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet füstölt tarját,mozzarella sajtot, 1-1 szelet c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű