Csirkecomb kicsontozva, vagy szárny, vagy csirkemell
1 doboz darabolt ananász
2 ek kókuszreszelék
2 dl rizs
5 dkg vaj
1 dl fehér bor
1 mokkás kanál fehér bors,
vegeta, őrölt gyömbér, só.
- 1 Csirkecomb kicsontozva, vagy szárny, vagy csirkemell, (vagy vegyesen) a húsokat lesózni, ízlés szerint.
- Jénai tálat , v. kisebb tepsit vajjal kikenni
- kb 2 dl rizst megmosni és a tálba szórni
- 1 evőkanál ételízesítőt (vegeta stb) rászórni
- 1 doboz darabolt ananász levét ráönteni
- a csirkehúst rárakni + 2 dl vizet ráönteni+ pici fehér bors + őrölt gyömbér
- 1 evőkanál kókuszreszelék (aki nem szereti, elhagyható)
- aprított ananászdarabokat rászórni
- 5 dkg vajat rádarabolni
- 1 dl főzőtejszínt ráönteni
- 1 dl fehér bort is ráönteni (elhagyható)
Alufóliával lefedve 60 percig sütni, és a vége felé 1 ek kókuszreszelékkel ismét megszórni , majd fólia nélkül pirítani .
a csirkecombokat enyhén besózom. A lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket. A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk és csíkokra vágjuk, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük. A zellert, a paprikát és az almát is megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és ráhalmozzuk, majd fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. Dolgozzuk össze a lisztet a hideg vajjal, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá 2-3 ek tejfölt vagy hideg vizet, majd fóliába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A felaprított csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy féli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű