1evő kanál zsiradék, 1kg burgonya, 2nagyfej hagyma, 5gerezd fokhagyma, egy csokormetélő hagyma,1 kis evő kanál házi vegeta, só ,bors, 2dl tejszín, egy fél szál lecsó kolbász vagy valamilyen füstölt kolbász.
A megolvasztott zsiradékon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem. Majd ráteszem az apróra vágott metélő hagymát. a kockára vágott burgonyát ráteszem a hagymákra és kicsit lepirítom a burgonyát.(épp csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya) Megszórom a burgonyát a vegetával majd felengedem kb 1,5liter vizel. A burgonyákat addig főzőm, amíg teljesen meg nem puhulnak. Amikor a burgonya megpuhult hozzáadom, a tejszínt turmixolom finom, krémes állaga legyen. Sózom, borsozom. A kolbászt felkarikázom és egy serpenyőben megsütőm a kolbász karikákat.
Tálaláskor a kolbász karikákat a levesbe teszem, és a kisült zsírból teszek egy kicsit a levesbe. Frissen vágott metélő hagymával megszórom a levest.
A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. Egy fazékban hevítsük fel az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. 2. Sóval, egész borssal ízesítjük. 3. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet,...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesAz olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel. A burgonyagombóc hozzávalóiból...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű