1evő kanál zsiradék, 1kg burgonya, 2nagyfej hagyma, 5gerezd fokhagyma, egy csokormetélő hagyma,1 kis evő kanál házi vegeta, só ,bors, 2dl tejszín, egy fél szál lecsó kolbász vagy valamilyen füstölt kolbász.
A megolvasztott zsiradékon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem. Majd ráteszem az apróra vágott metélő hagymát. a kockára vágott burgonyát ráteszem a hagymákra és kicsit lepirítom a burgonyát.(épp csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya) Megszórom a burgonyát a vegetával majd felengedem kb 1,5liter vizel. A burgonyákat addig főzőm, amíg teljesen meg nem puhulnak. Amikor a burgonya megpuhult hozzáadom, a tejszínt turmixolom finom, krémes állaga legyen. Sózom, borsozom. A kolbászt felkarikázom és egy serpenyőben megsütőm a kolbász karikákat.
Tálaláskor a kolbász karikákat a levesbe teszem, és a kisült zsírból teszek egy kicsit a levesbe. Frissen vágott metélő hagymával megszórom a levest.
A hagymát apróra vágom A sárgarépát,petrezselymet, krumplit,kockára Az olajon világosbarnára pirítom a tésztát Beledinsztelem a vöröshagymát,meghintem pirospaprikával Hozzáado...
Elkészítési idő: 30 percvajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval íze...
Elkészítési idő:Elkészítése: A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb. 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt karikára, a tarját apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgar...
Elkészítési idő: