1evő kanál zsiradék, 1kg burgonya, 2nagyfej hagyma, 5gerezd fokhagyma, egy csokormetélő hagyma,1 kis evő kanál házi vegeta, só ,bors, 2dl tejszín, egy fél szál lecsó kolbász vagy valamilyen füstölt kolbász.
A megolvasztott zsiradékon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem. Majd ráteszem az apróra vágott metélő hagymát. a kockára vágott burgonyát ráteszem a hagymákra és kicsit lepirítom a burgonyát.(épp csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya) Megszórom a burgonyát a vegetával majd felengedem kb 1,5liter vizel. A burgonyákat addig főzőm, amíg teljesen meg nem puhulnak. Amikor a burgonya megpuhult hozzáadom, a tejszínt turmixolom finom, krémes állaga legyen. Sózom, borsozom. A kolbászt felkarikázom és egy serpenyőben megsütőm a kolbász karikákat.
Tálaláskor a kolbász karikákat a levesbe teszem, és a kisült zsírból teszek egy kicsit a levesbe. Frissen vágott metélő hagymával megszórom a levest.
Húsleves: A húsokat jól megmosom, majd felteszem főni, ha felforr takarékra teszem, hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott krumplit az alaplében puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk fűszereket és a tejszínt, ha szükséges, utánaízesítjük. Megszórjuk pirított szalonnával, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű