1nagyobb zeller gumó, 1fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb marok zeller levél összevágva, 2közepes burgonya, 2dl tejszín, só, bors, kevés szerecsendió reszelve .
A hagymákat kevés zsiradékon üvegre dinsztelem, rádobom, a zeller levelet kicsit átforgatom a hagymával együtt. Majd a burgonyát és zellert beleteszem a fazékba. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Teszek bele egy kis kanál házi vegetát Amikor a zeller és burgonya megfőtt hozzáadom a tejszínt turmixszolom. Majd ízesítem sóval, borssal, kevés szerecsendióval.
A levesbe feltétként serpenyőben pirított diót tehetünk.
Leves betét lehet még chili pehely, füstölt sajt kocka, sült bacon.
Nálunk ez a leves grillezett körte kockákkal is nagy kedvenc. A körte kicsit tompítja a zeller ízét.
Ha körtét teszünk bele, akkor édesebb fajta körtét válaszunk. Aminek még kicsit keményebb a húsa, hogy grill után is megmaradjon a körte tartása.
Grillezett koktél paradicsom is finom leves betétként hozzá.
Ez a legjobb!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csibemellet 1,5 cm-s darabokra vagdosom. A hagymát aprítóba teszem, a zöldségeket 1 cm-s kockákra darabolom. Beleteszem a gépbe. A mirelit borsót és gombát fagyosan öntöm a többi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk. Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utols...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű