1nagyobb zeller gumó, 1fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb marok zeller levél összevágva, 2közepes burgonya, 2dl tejszín, só, bors, kevés szerecsendió reszelve .
A hagymákat kevés zsiradékon üvegre dinsztelem, rádobom, a zeller levelet kicsit átforgatom a hagymával együtt. Majd a burgonyát és zellert beleteszem a fazékba. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Teszek bele egy kis kanál házi vegetát Amikor a zeller és burgonya megfőtt hozzáadom a tejszínt turmixszolom. Majd ízesítem sóval, borssal, kevés szerecsendióval.
A levesbe feltétként serpenyőben pirított diót tehetünk.
Leves betét lehet még chili pehely, füstölt sajt kocka, sült bacon.
Nálunk ez a leves grillezett körte kockákkal is nagy kedvenc. A körte kicsit tompítja a zeller ízét.
Ha körtét teszünk bele, akkor édesebb fajta körtét válaszunk. Aminek még kicsit keményebb a húsa, hogy grill után is megmaradjon a körte tartása.
Grillezett koktél paradicsom is finom leves betétként hozzá.
A húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rak...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz• 0,5 kg gombát mosni, hámozni, szeletelni, • kis fej vöröshagymát apróra, zsiradékon üvegesre párolni, gombát rá, só, bors, párolni, zsírjára sütni, • 2 ek liszttel megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megpucoljuk. A csirkét is alaposan átmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A húst a zöldségekkel, és két evőkanál sóval egy nagyobb fazékban feltesszük főni. Először á...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répákat és a zellert felkockázzuk, majd kevés olajon pároljuk, pirítjuk kb 10 percig. Hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet jól átkeverjük, megsózzuk és felöntjük vízzel ame...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű