1-1 dl. finom illetve rétes liszt,
1 kanál cukor,
1 csipet só
8 dkg hideg vaj,
5 evőkanál jéghideg víz
3 db közepes alma
barna cukor
mandula forgács
baracklekvár
1 tojás sárgája a kenéshez
A tészta hozzávalóit tálba tesszük és gyors mozdulatokkal közepes keménységűre, összegyúrjuk. Míg elkészítjük az almákat, addig a tésztát hűtőbe tesszük pihenni. Az almákat egészben hagyva megpucoljuk, közepéről kitoljuk a magházat. Félbe vágjuk, majd 1-2 milliméterenként bevagdossuk a felületüket. A tésztát 6 egyenlő részre elosztjuk, tenyérnyi körökké kinyújtjuk. Mindegyik tésztára ültetünk egy fél almát és a tészta széleit körben összecsippentgetjük, hogy az almákat szorosan körbe öleljék. Az almák tetejét baracklekvárral megkenjük, barna cukorral meghintjük és köré mandula forgácsot, szórunk. A tojás sárgájával lekenjük a tészta széleit. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kosárkákat.
Forró sütőben, 175 C-on pirosra sütjük a süteményt.
A lisztet, a langyos vízben elkevert porélesztővel, a sóval, olajjal összegyúrom. majd egy órát kelesztem, a kenyérsütő formát kivajazom és a kenyértésztát formázás után a formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtúró+tej+porcukor+tojás + liszt, s.por
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejben főzzük a búzadarát és a kandírozott gyümölcsöt. Levesszük a tűzről, amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és elkeverjük. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. 2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. 3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes