520 g liszt
2 dkg friss élesztő
30 g cukor
1 mk. só
2 tojás
2 tojás sárgája
30 g olaj
210 ml víz
tojásfehérje a lekenéshez
szezámmag, mák a díszítéshez
Az összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás nagyságától is függ.
Kelesztőtálban duplájára kelesztettem. Enyhén lisztezett felületre borítottam és hat egyenlő részre osztottam.
Hatos fonással fontam, szerintem ez a legegyszerűbb fonás, no jó, a hármas után. Fonás után hagytam megint kelni, majd tojásfehérjével kentem le, szezámmaggal és mákkal díszítettem. 180 fokos sütőben sült kb. 30 percig.
https://www.youtube.com/watch?v=peBLtCEOlA0
videó a fonásról
1. A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejbe elkeverek egy teáskanál fruktózt és fél kocka élesztőt, felfuttatom. 40 dkg 50%-os lisztet, 15 dkg sütőlisztet, 3 evőkanál 1:4 édesítőt, 1 teáskanál enzim mix, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes