50 dg liszt
25 dg margarin
5 dg cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 tojás sárgája
1 dl tej
csipetnyi só
A töltelékhez:
1 kg alma
10 dg cukor
1 - 2 teáskanál őrölt fahéj
A lisztet a vajjal összekeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át pihentetjük a tésztát.A meghámozott almát lereszeljük, pár percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. A cukrot és a fahéjat is hozzáadjuk és lassú tűzön, pár perc alatt megpároljuk, majd kihűtjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és ízlés szerinti méretű, háromszögekre vágjuk. Megtöltjük az almás masszával és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A kiflik között hagyjunk egy kis távolságot, mert sütés közben megnőnek. Felvert tojással, vagy olajjal átkenjük a tetejüket és 200 fokos sütöben, nagyjából fél óra alatt megsütjük.A tetejét porcukorral meghintjük.
Élesztő nélkül
Kevés langyos tejben az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi tejet az olajjal és a tojással együtt egy tálba tesszük. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, rá...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. Ha a tésztánk megkelt osszuk el 6...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes