menu

Családireceptkönyv.hu

Almás - fahéjas kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dg liszt
25 dg margarin
5 dg cukor
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 tojás sárgája
1 dl tej
csipetnyi só

A töltelékhez:
1 kg alma
10 dg cukor
1 - 2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:


A lisztet a vajjal összekeverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át pihentetjük a tésztát.A meghámozott almát lereszeljük, pár percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. A cukrot és a fahéjat is hozzáadjuk és lassú tűzön, pár perc alatt megpároljuk, majd kihűtjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és ízlés szerinti méretű, háromszögekre vágjuk. Megtöltjük az almás masszával és feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A kiflik között hagyjunk egy kis távolságot, mert sütés közben megnőnek. Felvert tojással, vagy olajjal átkenjük a tetejüket és 200 fokos sütöben, nagyjából fél óra alatt megsütjük.A tetejét porcukorral meghintjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Élesztő nélkül

Almás - fahéjas kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes kalács
Krémes kalács

A tésztához valókat egy tálba tesszük, összegyúrjuk, megkelesztjük és 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. A krémhez a margarint és porcukrot összekeverjük, és a tojásfehérjéből készült h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Foszlós kalács (Limara)
Foszlós kalács (Limara)

Az élesztőt felfuttatjuk: 1 dl langyos tejbe tesszük az 1 tk cukrot és az élesztőt, erre rászórunk 2 ek lisztet, összekeverjük, majd a tetejére még pici lisztet szórunk. Hagyjuk fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bejgli
Bejgli

Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a fe...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A töltelék hozzávalót összekeverjük. Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk