400 gr Nutrifree MIx per Pane liszt
150 gr burgonya (főzve, áttörve)
125 gr Liga
25 gr kacsazsír
1 csomag Dr. Oetker porélesztő
130 ml laktózmentes tej
1 tk cukor
2 tk só
1 tojás+ 1 a kenéshez
A burgonyát, megpucoltam, kockákra vágtam, majd sós vízben megfőztem. Miután megfőtt, áttörtem és hagytam kihűlni. A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, hozzáadtam a kihűlt burgonyát, majd dagasztógéppel összeállítottam. Akkor jó a tészta, ha már elválik az edény falától...
A kidagasztott tésztát letakartam és hagytam kelni 45 percig... Ez idő alatt ilyen szépen megnőtt :)
Rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. másfél centi vastagra nyújtottam, tetejét késsel bevágtam..majd pogácsaszaggatóval kiszaggattam...
Egy tepsit sütőpapírral kibéleltem, a pogikat beletettem, kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben is nőnek egy keveset, majd visszatettem az 50 fokos sütőbe kb. 10-12 percre hogy keljenek..
Tetejüket felvert tojással lekentem és 190 fokos sütőben aranybarnára sütöttem.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 200 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit gyúrjuk össze! Nyújtsuk ki! Csíkozzuk fel (8 részre)! Ketchuppal megkenhető. Majd a virslit óvatosan a tésztába tekerjük! 170 fokon 20 percig készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA kenéshez és a szóráshoz használt alapanyagok kivételével minden hozzávalót összegyúrunk egy keverőtálban és fél órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius – fokra, ké...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kisodorjuk. Az egész tojást felverjük, majd felkeverjük. A leveles tésztát bekenjük a felvert tojással, majd jól megsózzuk. Ezután vékonyan megszórjuk reszelt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű