25 dkg Nutri free mix per pane liszt
1 dkg élesztő (én fél cs szárítottat tettem hozzá és azt nem futtattam fel)
2 ek tejföl
2 dl langyos víz (vagy 150 ml kefir és 50 ml víz),mindegy csak összesen 2 dl legyen
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
Botmixer dagasztószárával kikevertem,hagytam állni pár órát (ez attól függ mikor akarjuk kisütni),majd vizes vagy olajos kézzel (fontos hogy ne száraz kézzel mert ragad a tészta) teniszlabda nagyságú golyókat formáztam tenyerembe ellapogattam és forró olajban sütöttem.
Most másfél adagot csináltam,8 db lett és a víz egy részét most kefirre cseréltem (150 ml).
Ennek mindegy mennyit áll,a múltkor reggel bekevertem majd estefelé sütöttem ki addig hűtőben volt,ott is megkel .
1. A langyos vízben 10g mézzel futtassuk fel az élesztőt. 2. Egy nagy keverőtálban mérjük össze a liszteket a sóval és az oregánóval, ha fűszeres tésztát szeretnénk. 3. Ha az éle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó alaposan összegyúrni. A tésztát legalább 15 percig erősen dagasztani. 1 órát kelni hagyni. Kinyújtjuk, majd teszünk rá mindenféle finomat. Sütőbe 30 perc sütés 190 fokon.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűBaranyai üzletben kapható, teljes kiőrlésű,60% csökkentett ch tartalmú, kész lisztkeverék (Anifitt - van külön kenyérre ,sütikre és pl. pizzára vagy édes péksütikre)...egy tálban ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű