menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos linzer főzött citromkrémmel glutén-és tejmente


Írta:

Elk. idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


250 gr Il Pane di Anna süteményliszt
- 1 ek mandulaliszt
- 100 gr porcukor
- 1 ek darált mák
- pici só
- késhegynyi Dr. Oetker sütőpor
- 125 gr vaj (én Ligát használtam)
- 1 egész tojás

A citromos krémhez:

- 2 egész tojás
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 60 gr cukor
- 80 gr vaj (Liga)
- 2 kk tápióka keményítő

Elkészítés:


A lisztet összekevertem a porcukorral, sóval, sütőporral és a mákkal majd a hideg vajat kockákra vágtam és kézzel elmorzsoltam a lisztben. A felvert tojást is a tésztához adtam és kézzel összegyúrtam. A kész tésztát folpackba csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem. Amíg a tészta a hűtőben volt, elkészítettem a citromkrémet. Ehhez egy tálba mértem a hozzávalókat (a vaj kivételével) és vízgőz felett sűrű, pudig állagúra főztem. Levettem a gőzről, hozzákevertem a vajat és hagytam kihűlni.

A tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kinyújtottam..Formával kiszaggattam és sütőpapíros tepsibe tettem, 175 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöttem.
A kihűlt linzereket megtöltöttem a citromkrémmel.
Aki szereti a citrom ízét, az mindenképpen próbálja ki ezt a linzert, mert össze sem lehet hasonlítani a sima lekváros fajtával :)

Mákos linzer főzött citromkrémmel glutén-és tejmente

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk a la Panka
Fánk a la Panka

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik ed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyra is vaníliás pathé
Karácsonyra is vaníliás pathé

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és előkészítjük a csillagcsővel ellátott habzsákot is, hogy a kész masszával gyorsan tudjunk majd dolgozni. 2...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Hideg csokimáz
Hideg csokimáz

A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes zserbó
Mézes zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk