20 dkg kristálycukor
28 dkg apróra vágott alma
10 dkg hámozott mandula
Reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
díszítő szórócukor vagy jégcukor
A mandulát apróra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Húsát feldaraboljuk vagy durvára lereszeljük, megszórjuk cukorral, és sűrű kásává pároljuk. Belevegyítjük a citromhéjat és a mandulát.
A masszából kézzel tetszőleges alakzatokat (kifli, rudacska, pogácsa stb.) gyúrunk. A figurákat szórócukorban vagy jégcukorban megforgatjuk. Sütőpapírra rakjuk és meleg, száraz helyen megszárítjuk.
A lisztet, a porcukrot a szódabikarbónát, a tojást, vajat, fahéjat és a szegfűszeget egy tálba tesszük és hozzáöntjük a meglangyosított mézet. Jól összedolgozzuk és egy zárható műa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük hozzáadjuk a zabpelyhet és egy kis édesítőt, majd az egészet összekeverjük. Serpenyőben olajat melegítünk vagy kifújjuk olaj sprayjel és kisütjük, mint a sima...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a porcukorral, majd a lágy vajat hozzáadva tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és a vanília kivonatot. Egy másik tálba beleszitáljuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA túrót a cukorral alaposan kikeverjük, majd a tojás sárgájával is, végül a búzadarával. Félretesszük, és elkészítjük a brownie-t. Az étcsokoládét és a vajat megolvasztjuk. (Figyel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű