75 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
75 gr Schär MIx B liszt
150 gr hideg vaj (én Liga-t használtam)
1 kk só
1 tojássárgája
150 gr laktózmentes trappista sajt
Tetejére:
1 tojássárgája napraforgó és tökmag
A kekszhez a hideg vajat a liszttel, sóval, reszelt sajttal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Ezután a tésztát fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam... .tetejét tojássárgájával lekentem, 2-3 centi szélesen felcsíkoztam.. ..és megszórtam előzőleg száraz serpenyőben megpirított napraforgó maggal és tökmaggal.. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleltem, a kekszeket egymás mellé sorakoztattam... .és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem..
1. A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és azt is elkeverjük. 2. Ezután a többi hozzávalóval együtt lágytésztát gyúrunk, daga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztalapot kiolvasztjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát. Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű