75 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
75 gr Schär MIx B liszt
150 gr hideg vaj (én Liga-t használtam)
1 kk só
1 tojássárgája
150 gr laktózmentes trappista sajt
Tetejére:
1 tojássárgája napraforgó és tökmag
A kekszhez a hideg vajat a liszttel, sóval, reszelt sajttal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Ezután a tésztát fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam... .tetejét tojássárgájával lekentem, 2-3 centi szélesen felcsíkoztam.. ..és megszórtam előzőleg száraz serpenyőben megpirított napraforgó maggal és tökmaggal.. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleltem, a kekszeket egymás mellé sorakoztattam... .és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem..
A langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit kézi mixer dagasztókarja segítségével csomómentesre dagasztjuk. Hagyjuk kelni kb.40 percet. Miután d...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű35 dkg liszt 25 dkg vaj (vagy margarin) 1 tk. só 20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt ½ - 1 dl langyos tejbe morzsoltam (nem kell felfuttatni). A lisztet a sóval jól elkevertem, majd a tojássárgákat hozzáadva elkezdtem dagasztani a robotgéppel. Hozzátet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű