menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtkeksz glutén- és laktózmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
75 gr Schär MIx B liszt
150 gr hideg vaj (én Liga-t használtam)
1 kk só
1 tojássárgája
150 gr laktózmentes trappista sajt

Tetejére:
1 tojássárgája napraforgó és tökmag

Elkészítés:


A kekszhez a hideg vajat a liszttel, sóval, reszelt sajttal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Ezután a tésztát fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam... .tetejét tojássárgájával lekentem, 2-3 centi szélesen felcsíkoztam.. ..és megszórtam előzőleg száraz serpenyőben megpirított napraforgó maggal és tökmaggal.. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleltem, a kekszeket egymás mellé sorakoztattam... .és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem..

Sajtkeksz glutén- és laktózmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött pompos
Töltött pompos

A tejhez fél deci langyos vizet öntünk, beletesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet tálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az étolajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
391. Pogácsa sajtos-tejfölös
391. Pogácsa sajtos-tejfölös

Este összegyúrni, reggelig hűtőbe tenni. Másnap elosztom 3 felé , átgyúrom, 20 percig pihii. Ujjnyi vastagra nyújtom és közepes szaggatóval kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szerb "pogácsa" - ünnepi
Szerb "pogácsa" - ünnepi

1 dl tejet melegíts meg, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, keverd össze, és hagyd felfutni. Közben a maradék tejet is melegítsd langyosra. A lisztet keverd el a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós szezámmagos stangli
Sós szezámmagos stangli

A lisztet a margarint és a zsírt jó alaposan elmorzsoljuk.Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas tésztát gyúrunk. Gyúrás után fél órát pihentetjük . Ha letelt a fél ó...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk