10 dkg zabpehely
- 5 dkg mandula
- 5 dkg dió (vaagy: az egész helyett 20 dkg liszt - bármilyen)
- 1 dl tejszín (nálam elég zsíros)
- 1 tojássárga
- 1 evőkanál fruktóz (vagy 7 dkg cukor(nak megfelelő édesítőszer))
- 3 filter tea (mi más mint Earl Grey, de persze tetszés szerint bármi más)
- 10 dkg hideg vaj
A tejszínt picit felmelegítjük és beáztatjuk a teafiltereket. Én kivágtam a zacsikat és beleszórtam a teafüvet a tejszínbe.*
A zabpelyhet, diót és a mandulát aprítógépben összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, fruktózt és 1 tojás sárgáját. Hozzáöntjük a tejszínt is.
Mehetnek kis halmok a tepsire, majd előmelegített 160°-os sütőben addig sütjük, míg a széle megpirul. Kb. 15-20 perc.
* Az eredeti recept csak áztat, viszont 5 filtert használ, én inkább csak hármat használtam, de azt teljes egészében. Egyébként Puffin az egyik receptjében is így használja a teafüvet, ezért is mertem bevállalni...
A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, a mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A réteslapokat olvasztott vajjal megkenjük és egymásra helyezzük. A széleknél 2-2 cm-t kihagyunk, a többi részre egyenletese...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást,vajat,porcukrot,mézet alaposan kikeverjük,majd hozzáadjuk a szódabikarbónát,lisztet és annyi tejet,hogy tejföl sűrűségű legyen és 150 fokon kisütjük. A máz hozzávalóit gő...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes