Hozzávalók:
- 240 gr Nutri free Mix per Pane liszt
- 40 gr Nutri free Mix per Dolci süteményliszt
- 20 gr Nutri free Mix per Pasta fresca tésztaliszt
- 150 gr Liga
- 1 tojás
- 50 gr porcukor
- 1 púpos ek laktózmentes tejföl
- 6 gr (fél csomag) Dr. Oetker sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
A dióhabos krémhez:
- házi sárgabarack lekvár
- 4 tojás
- 100 gr porcukor
- 150 gr darált dió
Elsőként a liszteket, a sót, sütőport, citromhéjat összekevertem, belemorzsoltam a vajat, hozzáadtam a tojást, cukrot és a tejfölt, majd ezt az egészet tésztává gyúrtam. A tészta háromnegyed részét egy 22x37-es tepsi méretre nyújtottam..
..egy ugyan ilyen méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem és a nyújtófa segítségével a tésztát a tepsibe tettem...
Álomkönnyű nyújtani ezt a tésztát, próbáljátok ki! :)
A tésztát baracklekvárral megkentem..
Ezután pedig a tölteléket készítettem el. Ehhez a tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem, a sárgákat a porcukorral kikevertem, a diót összeaprítottam
A felvert fehérje habot a cukorral kikevert sárgákhoz kevertem, majd hozzáadtam a darált diót is és az egészet a lekvárral megkent tésztára simítottam...
A maradék tésztáből vékony rudakat sodortam és berácsoztam vele a sütit...
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem...
..tetejét porcukorral megszórtam...
Tésztát kikavarni, végül a reszelt almát beleforgatni! A bögre 2,5 dl- es
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót passzírozzuk át szitán. 2. A lisztet keverjük össze a sütőporral. 3. A puha Rámát habosítsuk fel a cukorral. 4. Ez utóbbihoz az egész tojást keverjük hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk. 2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszel...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűPiskóta Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel....
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: Könnyű