2-8 személyre:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 evőkanál porcukor
olaj vagy zsír
szódavíz
só
A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.)
A sós palacsintatészta ugyanígy készül, csak a cukor kimarad belőle és esetleg egy picit több sót kap.
Ha nem teflonos edényt használsz, akkor az édes palacsintánál is célszerű elhagyni a cukrot, ugyanis attól a tészta hajlamosabb lesz a letapadásra, odaégésre.
Könnyebb tésztát kapsz, ha a jelzett tej fele helyett eleve szódavizet használsz.
A tojásokból piskótát készítünk a szokott módon. A piskótatésztát megkenjük a lekvárral, majd rárakjuk a gyümölcsöket. A vajat kikeverjük a túróval és ízlés szerint porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a csokicseppet. 2. Teáskanálnyi halmokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsire. 3. 180 fokra előmelegített sütőben 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet tálba halmozzuk, a banánt nem késsel, hanem kézzel törjük darabokra, összekeverjük, és olajozott, zsemlemorzsával szórt királytorta formában megsütjük. 170°C-on 1 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet. Sima tésztát gyúrunk belőle. A tésztát a hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű