2-8 személyre:
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 evőkanál porcukor
olaj vagy zsír
szódavíz
só
A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.)
A sós palacsintatészta ugyanígy készül, csak a cukor kimarad belőle és esetleg egy picit több sót kap.
Ha nem teflonos edényt használsz, akkor az édes palacsintánál is célszerű elhagyni a cukrot, ugyanis attól a tészta hajlamosabb lesz a letapadásra, odaégésre.
Könnyebb tésztát kapsz, ha a jelzett tej fele helyett eleve szódavizet használsz.
A cukrot a vajjal és a vaníliaaromával kikavarjuk, majd a tojássárgáját is beletesszük. A lisztet és a sót beletesszük, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk és egy órára hűtőbe t...
Elkészítési idő:A tejfölt elkeverjük a cukrokkal ,hogy édes legyen.A tepsibe elkezdem rakni a kekszet tejföllel lekenem rakok rá banánt megint tejföl és keksz tejföl banán keksz,majd a középső rét...
Elkészítési idő:Elkészítése: A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojásokat, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk, folyamatosan kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe ö...
Elkészítési idő: