Palacsinta:
0,5 l tej
2 tojás
só
1 dkg porcukor
22 dkg liszt
Olaj
Töltelék:
Tehén túró
Mazsola
1 citrom
Tejföl
Porcukor
Vaníliás cukor
Palacsinta:A tejet, a tojást a sót és a porcukrot jól összekeverem.Bele teszem a lisztet jól elkeverjük ezt is és pihentetjük kb fél órát a hűtőben.A palacsinta sütőbe kevés olajat öntök megvárom még felforrósodik és bele rakok egy merőkanálnyit a tésztámból.Ha az egyik oldala megsült megfordítom.
Töltelék:
A túrót villával összetöröm.Hozzá adom a porcukort a citrom levét és héját a mazsolát és a vaníliás cukrot.Összekeverem.Hozzá adom a kevés tejfölt.Akkor jó a massza ha nem nagyon folyik.Kivajazott jénaiba egyesével beleteszem a megtöltött palacsintáimat.A tetejét megkenem egy kevés tejföllel.Beteszem a sütőbe 180°-ra alul felül sütésre.Ha megpirult a tejföl a tetején akkor készen is van.
A piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk. Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük....
Elkészítési idő: 1 óraAz almákat lereszelem nagy lyukú reszelőn, majd a levükkel együtt összekeverem a fahéjjal, a tojással, a liszttel és a cukorral és a sütőporral. Kivajazott, kilisztezett tepsiben...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát...
Elkészítési idő: