Palacsinta:
0,5 l tej
2 tojás
só
1 dkg porcukor
22 dkg liszt
Olaj
Töltelék:
Tehén túró
Mazsola
1 citrom
Tejföl
Porcukor
Vaníliás cukor
Palacsinta:A tejet, a tojást a sót és a porcukrot jól összekeverem.Bele teszem a lisztet jól elkeverjük ezt is és pihentetjük kb fél órát a hűtőben.A palacsinta sütőbe kevés olajat öntök megvárom még felforrósodik és bele rakok egy merőkanálnyit a tésztámból.Ha az egyik oldala megsült megfordítom.
Töltelék:
A túrót villával összetöröm.Hozzá adom a porcukort a citrom levét és héját a mazsolát és a vaníliás cukrot.Összekeverem.Hozzá adom a kevés tejfölt.Akkor jó a massza ha nem nagyon folyik.Kivajazott jénaiba egyesével beleteszem a megtöltött palacsintáimat.A tetejét megkenem egy kevés tejföllel.Beteszem a sütőbe 180°-ra alul felül sütésre.Ha megpirult a tejföl a tetején akkor készen is van.
Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej +...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zselatinlapot kevés vízbe beáztatjuk. 2. A tejszínt felmelegítjük és felolvasztjuk benne a csokoládét. 3. A tűzről levéve kicsit kihűtjük, hogy már ne legyen nagyon fo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csokilávához a szuflés tálkákat duplán kivajazzuk és kilisztezzük. A tojásokhoz adunk egy csipet sót, a cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. A felaprított csokoládét a vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 1. Először is külön választjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, majd a sárgához hozzáadjuk a cukrot és 2 evőkanál tejet, és habosra keverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes