Palacsinta:
0,5 l tej
2 tojás
só
1 dkg porcukor
22 dkg liszt
Olaj
Töltelék:
Tehén túró
Mazsola
1 citrom
Tejföl
Porcukor
Vaníliás cukor
Palacsinta:A tejet, a tojást a sót és a porcukrot jól összekeverem.Bele teszem a lisztet jól elkeverjük ezt is és pihentetjük kb fél órát a hűtőben.A palacsinta sütőbe kevés olajat öntök megvárom még felforrósodik és bele rakok egy merőkanálnyit a tésztámból.Ha az egyik oldala megsült megfordítom.
Töltelék:
A túrót villával összetöröm.Hozzá adom a porcukort a citrom levét és héját a mazsolát és a vaníliás cukrot.Összekeverem.Hozzá adom a kevés tejfölt.Akkor jó a massza ha nem nagyon folyik.Kivajazott jénaiba egyesével beleteszem a megtöltött palacsintáimat.A tetejét megkenem egy kevés tejföllel.Beteszem a sütőbe 180°-ra alul felül sütésre.Ha megpirult a tejföl a tetején akkor készen is van.
Elkészítjük a főzés nélküli pudingport 4 dl tejjel. A margarint gépi habverővel simára keverjük a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a van. cukrot és a res...
Elkészítési idő:A túrót egy szitán áttörjük. Hozzáadjuk a porcukrot, citrom reszelt héját, vanília kikapart magjait, összekeverjük. A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és...
Elkészítési idő: 120 percA tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha fel...
Elkészítési idő: