A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 3 bögre tej
- 2 bögre szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
- szűk fél bögre olaj (1 dl)
- kevés olaj a sütéshez
A lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután jöhet a szóda (vagy szénsavas ásványvíz), majd az olaj. A lényeg, hogy csomómentes legyen, ezért fontos, hogy az elején a tej kisebb adagokban kerüljön a liszthez. Ugyanis ha már az elején beleborítjuk az összes folyadékot, esélytelen lesz megszabadulnunk a csomóktól.
Ezután, ha időnk engedi, akkor érdemes egy fél órácskát állni hagyni, de ha nem akkor sincs tragédia.
1. A hozzávalókból puha, de nem ragadós tésztát gyúrunk, melyet két egyenlő részre osztunk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá egy kis lisztet még… 2. Az egyik felébe belegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott szilvát vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C - ra melegítjük. A leveles tésztát kitekerjük és egy gáztepsibe tesszük, ezután a tészta négy oldalát duplán behajtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tortakarikát kikenünk, kilisztezzünk.(23 cm)És a sütőt is előmelegítjük 180fokra. A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük a cukorral.A tojás sárgákat hozzákeverjük,és bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes