Családireceptkönyv.hu

Palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 3 bögre tej
- 2 bögre szódavíz, vagy szénsavas ásványvíz
- szűk fél bögre olaj (1 dl)
- kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután jöhet a szóda (vagy szénsavas ásványvíz), majd az olaj. A lényeg, hogy csomómentes legyen, ezért fontos, hogy az elején a tej kisebb adagokban kerüljön a liszthez. Ugyanis ha már az elején beleborítjuk az összes folyadékot, esélytelen lesz megszabadulnunk a csomóktól.
Ezután, ha időnk engedi, akkor érdemes egy fél órácskát állni hagyni, de ha nem akkor sincs tragédia.

Palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer
Linzer

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kekszszalámi
Kekszszalámi

Azzal kezdjük, hogy összetörjük a kekszet egy nagyobb tálban. A keksz darabokat minél változatosabbra törjük, annál szebb (már amennyire ez a sütemény szép lehet:) ) lesz majd a ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli kelesztés nélkül
Bejgli kelesztés nélkül

Előre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors kakaós csiga (Gabriella)
Villámgyors kakaós csiga (Gabriella)

Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk