Családireceptkönyv.hu

Tejfölös szárazbab leves


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg szárazbab
5 dkg zsír
2 krumpli
SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPA
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt kolbász
5 dl húsalaplé
1,5 dl tejföl
2 csokor petrezselyem
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
ecet

víz

Elkészítés:


A zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, és kevés vízzel felöntjük.

Az egy éjszakára beáztatott, majd lecsepegtetett szárazbabot az alapra tesszük, sózzuk, majd felöntjük húsalaplével és vízzel. A kolbászt karikára vágjuk, a KOCKÁZOTT KRUMPLIT ÉS A SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPÁT KARIKÁZVA a babhoz keverjük. Amikor a bab megpuhult, elkeverjük benne a tejfölt, és ezzel sűrítjük a levest.

A petrezselymet finomra vágjuk (télen szárítottat teszünk) , a bablevesbe szórjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá. Néhány percig forraljuk, majd tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Konzerv babbal sokkal gyorsabb, de akkor a babot kell a végén beletenni.

Tejfölös szárazbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

A hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Favágó leves
Favágó leves

A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cékla krémleves
Cékla krémleves

A hagymát felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk. A céklákat meghámozzuk, kisebb kockákra feldaraboljuk, a hagymára dobjuk, és átforgatjuk. Felengedjük kb. ¾ liter vízzel és ízlés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk