Családireceptkönyv.hu

Tejfölös szárazbab leves


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg szárazbab
5 dkg zsír
2 krumpli
SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPA
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt kolbász
5 dl húsalaplé
1,5 dl tejföl
2 csokor petrezselyem
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
ecet

víz

Elkészítés:


A zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, és kevés vízzel felöntjük.

Az egy éjszakára beáztatott, majd lecsepegtetett szárazbabot az alapra tesszük, sózzuk, majd felöntjük húsalaplével és vízzel. A kolbászt karikára vágjuk, a KOCKÁZOTT KRUMPLIT ÉS A SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPÁT KARIKÁZVA a babhoz keverjük. Amikor a bab megpuhult, elkeverjük benne a tejfölt, és ezzel sűrítjük a levest.

A petrezselymet finomra vágjuk (télen szárítottat teszünk) , a bablevesbe szórjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá. Néhány percig forraljuk, majd tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Konzerv babbal sokkal gyorsabb, de akkor a babot kell a végén beletenni.

Tejfölös szárazbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Palócleves
Palócleves

A sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Lebbencsleves
Lebbencsleves

A tésztát kevés olajon megpirítjuk. Folyamatosan kevergessünk, rázogassuk, hogy egyenletes legyen. Ha szép barna lett, hozzátesszük a nagyon apróra felkockázott hagymát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves

Először elkészítjük a sült paprikát és paradicsomot (akár előző nap). A paprikákat hosszában félbevágjuk, a csumát eltávolítjuk. Vágott felükkel lefelé tepsire állítjuk. A paradics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jókai bableves
Jókai bableves

A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk