menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös szárazbab leves


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg szárazbab
5 dkg zsír
2 krumpli
SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPA
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt kolbász
5 dl húsalaplé
1,5 dl tejföl
2 csokor petrezselyem
babérlevél
őrölt kömény
fűszerpaprika
ecet

víz

Elkészítés:


A zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, és kevés vízzel felöntjük.

Az egy éjszakára beáztatott, majd lecsepegtetett szárazbabot az alapra tesszük, sózzuk, majd felöntjük húsalaplével és vízzel. A kolbászt karikára vágjuk, a KOCKÁZOTT KRUMPLIT ÉS A SÁRGA ÉS FEHÉRRÉPÁT KARIKÁZVA a babhoz keverjük. Amikor a bab megpuhult, elkeverjük benne a tejfölt, és ezzel sűrítjük a levest.

A petrezselymet finomra vágjuk (télen szárítottat teszünk) , a bablevesbe szórjuk, majd kevés ecetet adunk hozzá. Néhány percig forraljuk, majd tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Konzerv babbal sokkal gyorsabb, de akkor a babot kell a végén beletenni.

Tejfölös szárazbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palócleves
Palócleves

A húst apró kockára vágjuk, és hideg vízzel leöblítjük. A póréhagymát és a paprikát felszeleteljük, és kevés olajon megfuttatjuk. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkocká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nusika
Zöldborsó leves galuskával
Zöldborsó leves galuskával

A zöldborsót egy kis fazékba beletesszük, ráöntünk annyi meleg vízet, hogy ellepje, föltesszük főni.Forrás után gyenge lángon/vagy 2 es fokozatú lapon főzzük, amíg a borsó megpuhul...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A szeletekre vágott hagymát megdinszteljük az olajon, ráöntünk kb. másfél liter alaplevet. Puhára főzzük, majd a tűzről levéve össze turmixszoljuk és beleöntjük a tejszínt. Összefő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Buggyantott tojásleves
Ildikó Kedvelnék
Buggyantott tojásleves

A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk (kevés vízzel, hogy minél jobban szétfőjön). Egy kevés lisztet szórunk bele, picit pirítjuk (világos rántás színűre), ma...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk