25 dkg liszt ( Schar mix B, Nutri free mix per pane, Glutenix Alfa mix
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 tk só
Ha a túró esetleg nedvesebb akkor lehet hogy több lisztet igényel majd.
Összegyúrjuk hűtőben pihentetjük ha lágy lenne.Nyújtjuk ujjnyira vagy egy kicsit vastagabbra. Szaggatjuk, majd a tetejére reszelt sajtot tehetünk.180 fokon sütjük amíg szép színe lesz
A sajt háromnegyed részét a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen 5 mm vékonyra sodorjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, és megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, élesztőt, édesítőt, elkeverjük, hozzáöntjük a vizet, tejet, “összemorzsoljuk”, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarv...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes