400 ml tejszín
570 g cukor
200 g kakaó
140 g+ 430 vaj
A tejszínt a cukorral felforraljuk. Forrón belekeverjük a 140 g vajat és a kakaót. Erős szálra főzzük, ha kihűlt a maradék vajjal kihabosítjuk a krémet.
A túrót egy szitán áttörjük. Hozzáadjuk az édesítőt, citrom reszelt héját, vanília kikapart magjait, összekeverjük. A zselatint tálba tesszük, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHa vendég jön előre elkészíthető, a tészta hűtőben tárolható. Én ezt szoktam sütni. 1 kg liszt, 20 dkg sajt reszelve, 5 dkg só, 50 dkg margarin vagy zsír (én 30 dkg RAMA-t+20 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűítés A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészitése -A tojást szétválasztjuk- -a sárgáját összekeverjük a Liszt + cukot + tej ,csipet só-val -a fehérjét felverjük kemény habbá -a habot a tésztába keverjük óvatosan -...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű