Családireceptkönyv.hu

Párizsi krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



400 ml tejszín
570 g cukor
200 g kakaó
140 g+ 430 vaj

Elkészítés:


A tejszínt a cukorral felforraljuk. Forrón belekeverjük a 140 g vajat és a kakaót. Erős szálra főzzük, ha kihűlt a maradék vajjal kihabosítjuk a krémet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókusz kocka
Avatar Éva Szász Kedvelnék
Kókusz kocka

Jól összekavarom a hozzávalókat és kikent tepsiben 150 fokon kb 45 percig sütöm. Mikor kihűlt tetszés szerint felvágom. A vajat felolvasszuk hozzáadjuk a porcukrot a kakaót a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer tészta
Linzer tészta

A vajat és a cukrot összekeverjük majd fokozatosan adagoljuk a lisztet Könnyen gyúrható tésztát készítünk. Használhatjuk almás pitének,islernek,vagy lekvárral töltött linzernek.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas keksz (omlós aprósüti)
Vajas keksz (omlós aprósüti)

A szobahőmérsékleten megpuhult vajat habosra keverem a porcukorral és hozzáadom a vaníliát, a sót, a felvert tojást. Ezeket együtt jól kikeverem, majd beleszitálom a lisztet. Alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Namuk-szelet
Namuk-szelet

Nagy barna tepsibe való adag.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk