Családireceptkönyv.hu

Tarhonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg tarhonya, 1 tk pirospaprika, 1 liter víz, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprikát, 1 cs petrezselyem, 6 db krumpli

Elkészítés:


1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk.

2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpirítunk 10 dkg tarhonyát.

3. A tűzről lehúzva belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát és felengedjük 1 liter vízzel.

4. Sózzuk, borsozzuk.

5. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, 1 kettévágott és magtalanított zöldpaprikát, és egy csomagnyi zöldpetrezselyem levágott szárát összekötve.

6. Visszatesszük bele a szalonnapörcöt, és adunk hozzá 6 szem krumplit kockára vágva.

7. Lassú tűzön főzzük, és amikor a tarhonya és a krumpli is megpuhult, kidobjuk belőle a hagymát, a zöldpaprikát és a petrezselyemszárat.

8. A maradék petrezselymet apróra vágjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gulyásleves csirkemellből
Gulyásleves csirkemellből

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A krumplit és a karalábét kockára, a répát és a petrezselymet karikára vágjuk. A csirkemellet apróra kockázzuk. A mellett 3 ek olajon fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltike húslevesbe
Töltike húslevesbe

A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megpároljuk. Utána megy rá az apróra vágott csirkemáj - igazából csak széthúzgálom. Megpirítjuk. Tűzről levéve aprított petrezselyem (minél több...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Deftige Gemüsesuppe
Deftige Gemüsesuppe

Die Kartoffeln in mittelgroße Würfel schneiden und in der Brühe mit den übrigen Gewürzen kochen lassen. Sobald die Kartoffeln durch sind kann das in Würfel geschnittene Fleisch daz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ragu csirkemellből
Ragu csirkemellből

Apróra vágjuk a lila hagymát (1 – 2 fej), vagy póréhagymát (karikára) és olajban üvegesre pároljuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk (1,5x1,5 cm) és húst megkérgesítjük az olajo...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk