10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg tarhonya, 1 tk pirospaprika, 1 liter víz, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprikát, 1 cs petrezselyem, 6 db krumpli
1. Kockára vágunk 10 dkg füstölt szalonnát (nem a húsos, hanem a zsírosabb fajtából), és lassú tűzön kiolvasztjuk.
2. A szalonnapörcöket kiszedjük, és a kiolvadt zsírban megpirítunk 10 dkg tarhonyát.
3. A tűzről lehúzva belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát és felengedjük 1 liter vízzel.
4. Sózzuk, borsozzuk.
5. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, 1 kettévágott és magtalanított zöldpaprikát, és egy csomagnyi zöldpetrezselyem levágott szárát összekötve.
6. Visszatesszük bele a szalonnapörcöt, és adunk hozzá 6 szem krumplit kockára vágva.
7. Lassú tűzön főzzük, és amikor a tarhonya és a krumpli is megpuhult, kidobjuk belőle a hagymát, a zöldpaprikát és a petrezselyemszárat.
8. A maradék petrezselymet apróra vágjuk, és tálaláskor a leves tetejére szórjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A krumplit és a karalábét kockára, a répát és a petrezselymet karikára vágjuk. A csirkemellet apróra kockázzuk. A mellett 3 ek olajon fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megpároljuk. Utána megy rá az apróra vágott csirkemáj - igazából csak széthúzgálom. Megpirítjuk. Tűzről levéve aprított petrezselyem (minél több...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűDie Kartoffeln in mittelgroße Würfel schneiden und in der Brühe mit den übrigen Gewürzen kochen lassen. Sobald die Kartoffeln durch sind kann das in Würfel geschnittene Fleisch daz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézApróra vágjuk a lila hagymát (1 – 2 fej), vagy póréhagymát (karikára) és olajban üvegesre pároljuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk (1,5x1,5 cm) és húst megkérgesítjük az olajo...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű