fel fej kaposzta
Egy fel fej kaposzta 6 sárgarépa, 10 zöld paradicsom, 10 paprika... ami van megérve olyan, pár fej hagyma... uborka nekem most 20 darab ment bele... mindent legyalultam... alaposan összekevertem... lemértem ez 3 kg ... de én a hozzávalókat Kg.ra írom... szóval kilónként 1 dl ecet 20%-os, 10 dkg cukor, 3 dkg só... ezeket mindet belerakom alaposan megkeverem... és magára hagyom 4-5 óra hosszt... ezután sterilizált üvegekbe teszem... és a saját levével teszem üvegekbe...minden üvegre teszek fél kávéskanál citromsavat és egy csipet borként borként...lezárom és kész ja igen én tettem egy csokor apróra vágott kaprot is közé
A hozzávalókat legyaluljuk majd a sót és a cukrot összekeverjük és a legyalult zöldségekre szórjuk.Pár órát pihentetjük! Az ecetben feloldjuk a szalicilt és a bórkénport és ezt is...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkákat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Itt jegyezném meg, hogy mindenféle körömkefés félórás dörzsölések keringenek a köztudatban, de én erre nem érek rá :) Nem is vol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól l...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű