fel fej kaposzta
Egy fel fej kaposzta 6 sárgarépa, 10 zöld paradicsom, 10 paprika... ami van megérve olyan, pár fej hagyma... uborka nekem most 20 darab ment bele... mindent legyalultam... alaposan összekevertem... lemértem ez 3 kg ... de én a hozzávalókat Kg.ra írom... szóval kilónként 1 dl ecet 20%-os, 10 dkg cukor, 3 dkg só... ezeket mindet belerakom alaposan megkeverem... és magára hagyom 4-5 óra hosszt... ezután sterilizált üvegekbe teszem... és a saját levével teszem üvegekbe...minden üvegre teszek fél kávéskanál citromsavat és egy csipet borként borként...lezárom és kész ja igen én tettem egy csokor apróra vágott kaprot is közé
Vitamin savanyúság Hozzávalók: 2 kg sárgarépa, 1 kg hagyma, 1 kg piros paradicsompaprika, 5 szál torma, 5 db csípős paprika, 5 dkg só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 35 dkg cukor, 2...
Elkészítési idő:Elkészítése: Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ ) 7.l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fé...
Elkészítési idő:A borként és a na.benzoátot egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a zöldségféléket. Lezárom a hordó...
Elkészítési idő: