1 csomag leveles tészta
A krémhez:
4 dl tej forró
4 tojás sárgája
12 dkg cukor
3 dkg liszt
só,
diónyi vaj
A tetejére:
csipet őrölt fahéj
1. A leveles tésztát 3-4 cm-es csíkokban 4-5 cm-es kosárkákba simítjuk.
2. A krém készítése:3,5 dl tejben az elkevert sárgákat a cukorral és csipet sóval felfőzzük, majd a liszttel, amit 0,5 dl tejjel pépesre kevertünk apránként hozzáadagolva besűrítjük.
3. A kosárkákba tesszük a krémet, tetejét meghintjük fahéjjal és forró sütőbe téve 10 percet alsó-felső, majd 4-5 percig felső lángon sütjük.
A leveles tésztát mi is elkészíthetjük:
2 csésze liszt, 2 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5-7 evőkanál hideg víz
A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem. Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom. Két meghámozott alma mag...
Elkészítési idő:A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghű...
Elkészítési idő: