Családireceptkönyv.hu

Pasta de nata


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta

A krémhez:
4 dl tej forró
4 tojás sárgája
12 dkg cukor
3 dkg liszt
só,
diónyi vaj

A tetejére:
csipet őrölt fahéj

Elkészítés:


1. A leveles tésztát 3-4 cm-es csíkokban 4-5 cm-es kosárkákba simítjuk.

2. A krém készítése:3,5 dl tejben az elkevert sárgákat a cukorral és csipet sóval felfőzzük, majd a liszttel, amit 0,5 dl tejjel pépesre kevertünk apránként hozzáadagolva besűrítjük.

3. A kosárkákba tesszük a krémet, tetejét meghintjük fahéjjal és forró sütőbe téve 10 percet alsó-felső, majd 4-5 percig felső lángon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A leveles tésztát mi is elkészíthetjük:
2 csésze liszt, 2 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5-7 evőkanál hideg víz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kalács (hokkaido)
Kalács (hokkaido)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forró almás pite (mekis)
Forró almás pite (mekis)

A lisztet, olvasztott vajat, sót, cukrot, vizet összekeverem. Az összegyúrt tésztát folpackba teszem, és amíg a töltelék elkészül a hűtőbe rakom. Két meghámozott alma mag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fantázia szelet (kekszes)
Fantázia szelet (kekszes)

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk