1 csomag leveles tészta
A krémhez:
4 dl tej forró
4 tojás sárgája
12 dkg cukor
3 dkg liszt
só,
diónyi vaj
A tetejére:
csipet őrölt fahéj
1. A leveles tésztát 3-4 cm-es csíkokban 4-5 cm-es kosárkákba simítjuk.
2. A krém készítése:3,5 dl tejben az elkevert sárgákat a cukorral és csipet sóval felfőzzük, majd a liszttel, amit 0,5 dl tejjel pépesre kevertünk apránként hozzáadagolva besűrítjük.
3. A kosárkákba tesszük a krémet, tetejét meghintjük fahéjjal és forró sütőbe téve 10 percet alsó-felső, majd 4-5 percig felső lángon sütjük.
A leveles tésztát mi is elkészíthetjük:
2 csésze liszt, 2 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5-7 evőkanál hideg víz
Összekeverjük a tejfölt a pudingporral, vaníliás cukorral és vanília aromával. Kirakjuk a jénai alját babapiskótával. Rákanalazzuk a krém egyik felét, majd megszórjuk a fagya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, a tojásból, a sóból, a cukorból, a tejből, és a vízből palacsintatésztát készítünk. Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, és felvágjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy keverő tálba teszem, és a gyümölcs kivételével összekeverem. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe kiöntöm, a tetejére gyümölcsöt teszek és 180 fokon 35 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a sárgáját, a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű