Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pasta de nata


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta

A krémhez:
4 dl tej forró
4 tojás sárgája
12 dkg cukor
3 dkg liszt
só,
diónyi vaj

A tetejére:
csipet őrölt fahéj

Elkészítés:


1. A leveles tésztát 3-4 cm-es csíkokban 4-5 cm-es kosárkákba simítjuk.

2. A krém készítése:3,5 dl tejben az elkevert sárgákat a cukorral és csipet sóval felfőzzük, majd a liszttel, amit 0,5 dl tejjel pépesre kevertünk apránként hozzáadagolva besűrítjük.

3. A kosárkákba tesszük a krémet, tetejét meghintjük fahéjjal és forró sütőbe téve 10 percet alsó-felső, majd 4-5 percig felső lángon sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A leveles tésztát mi is elkészíthetjük:
2 csésze liszt, 2 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5-7 evőkanál hideg víz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS KAKAÓS CSAVART
TÚRÓS KAKAÓS CSAVART

ézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés-pudingos habszelet - OK
Gesztenyés - Gesztenyés-pudingos habszelet - OK

1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. 2. A fehérjét kemény habbá verjük, és bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Gesztenyés(cukkinis) kókusztekercs sütés nélkül
Gesztenyés(cukkinis) kókusztekercs sütés nélkül

A cukkinit hámozd meg, vágd kockára és tedd egy kis fazékba, öntsd hozzá a vizet, a citromlevet és lefedve főzd kb 5-10 percig, amíg kicsit megpuhul. Még forrón pürésítsd a főzőlév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

Összegyúrjuk a tésztát és pihentetjük. 3 vagy 4 cipóra osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsibe fektetjük az első réteget, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukorral elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk