1 csomag leveles tészta
A krémhez:
4 dl tej forró
4 tojás sárgája
12 dkg cukor
3 dkg liszt
só,
diónyi vaj
A tetejére:
csipet őrölt fahéj
1. A leveles tésztát 3-4 cm-es csíkokban 4-5 cm-es kosárkákba simítjuk.
2. A krém készítése:3,5 dl tejben az elkevert sárgákat a cukorral és csipet sóval felfőzzük, majd a liszttel, amit 0,5 dl tejjel pépesre kevertünk apránként hozzáadagolva besűrítjük.
3. A kosárkákba tesszük a krémet, tetejét meghintjük fahéjjal és forró sütőbe téve 10 percet alsó-felső, majd 4-5 percig felső lángon sütjük.
A leveles tésztát mi is elkészíthetjük:
2 csésze liszt, 2 evőkanál cukor, 10 dkg hideg vaj, 5-7 evőkanál hideg víz
ézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. 2. A fehérjét kemény habbá verjük, és bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hámozd meg, vágd kockára és tedd egy kis fazékba, öntsd hozzá a vizet, a citromlevet és lefedve főzd kb 5-10 percig, amíg kicsit megpuhul. Még forrón pürésítsd a főzőlév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztát és pihentetjük. 3 vagy 4 cipóra osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsibe fektetjük az első réteget, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukorral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes