menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos nyúlragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg nyúlhús
2 evőkanál liszt
60 ml olívaolaj
1 teáskanál édeskömény
2 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
3 evőkanál balzsamecet
40 dkg paradicsom
1 teáskanál rozmaring
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:




A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt megdinszteljük kevés olajon, majd felöntjük a borral, néhány percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, az ecetet, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A keveréket ráöntjük a nyúlra és alufóliával letakarjuk. 180 fokos sütőben 50-60 percen át sütjük. Burgonyával, vagy zöldségekkel kínáljuk.

Paradicsomos nyúlragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Szarvasszelet gombával
Szarvasszelet gombával

E célra legalkalmasabb a combrész, melyből ujjnyi vastag szeleteket vágunk. Húsverő kalapáccsal kiverjük, megsózzuk és egyik oldalát lisztbe mártva forró zsírban mindkét oldalát ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar VADAS MARHA
VADAS MARHA

A húst egészben olajon megkérgesítem, majd felteszem főni a vöröshagymával, a fokhagymával, a babérlevéllel, ízesítem sóval, őrölt borssal. Ha félig puha, akkor beleteszem a kariká...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomos-chilis nyúl
Paradicsomos-chilis nyúl

A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. A nagy combot be lehet vágni a vastag húsos résznél. Legalább 1 napig hagyjuk a pácban. Tepsire rakosgatjuk a húsdar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Őzgerincfalatok cumberland-mártással
Őzgerincfalatok cumberland-mártással

1. A lehártyázott őzgerincet megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük és a gerinc hosszától függően 8 vagy 12 szeletre vágjuk. Egy nagy serpen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk