Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsomos nyúlragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg nyúlhús
2 evőkanál liszt
60 ml olívaolaj
1 teáskanál édeskömény
2 vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
3 evőkanál balzsamecet
40 dkg paradicsom
1 teáskanál rozmaring
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:




A húst nagyobb szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Kevés olajat felmelegítünk és a húsok mindkét oldalát 2 percig pirítjuk benne, majd egy tepsibe tesszük. A hagymát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt megdinszteljük kevés olajon, majd felöntjük a borral, néhány percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, az ecetet, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. A keveréket ráöntjük a nyúlra és alufóliával letakarjuk. 180 fokos sütőben 50-60 percen át sütjük. Burgonyával, vagy zöldségekkel kínáljuk.

Paradicsomos nyúlragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Vadpörkölt krumplilángossal
Vadpörkölt krumplilángossal

A szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát kevés zsírral kisütjük, majd zsemleszínűre pirítjuk benne a hagymát. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A szarvas c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Fokhagymával sült szarvasgerinc bacon pongyolában
Fokhagymával sült szarvasgerinc bacon pongyolában

A szarvasgerincet 12-18 órára bepácoljuk. A pác receptje megtalálható a Családi Receptkönyvben (Vad pác). Ehhez a mennyiségű húshoz 3 liter pácra van szükség, melybe a hús belehely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával

A szarvasgerincet felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A vöröshagymát apró koc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olaszos nyúlragu sajtos polentával
Olaszos nyúlragu sajtos polentával

A nyulat nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon elősütjük, miközben hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, fűszereket. Hozzáadjuk a paradicsomot/paradicsompürét és a fehér...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk