5 tojás,
10 dkg glukonon,
10 dkg liszt,
csipetnyi só
A tojásfehérjét egy nagyobb tálban elkezdem verni. Ha már tejfehér a színe, három részben hozzáadagolom a glukonont, közben kemény habbá verem. A tojások sárgáit egy másik edényben ugyancsak fehéredésig keverem, majd apránként, lassan, lazán, könnyű mozdulatokkal a fehérjéhez keverem. Végül az előzőleg átszitált lisztet is beleszórom és kézi kis habverővel óvatosan összeforgatom. Ha a massza már egészen egynemű, vagyis nem látszik ki belőle külön-külön a liszt és a tojássárga papírral bélelt formába simítom. Az ismert módon megsütöm. Az összes energiatartalma 1090 kcal, összes szénhidráttartalma 170 g, ebből szorbit 100 g.
Tepsi mérete: 20x36 cm 1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, még forrón belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy kb 20*30 cm-es, sütőpapíros te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nedvesített asztalon 2 cm vastagon, csepp alakúra lapogatjuk a gesztenyemasszát, majd annak közepére helyezzük a domborúra formázott csokis piskótatölteléket. 2. Nedvesíte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2. A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat vízzel addig pörgetjük a robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenü...
Elkészítési idő: 70 Nehézség: Közepes