30 dkg fehér búzaliszt
5-8 dk kukoricaliszt
fél teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
2 dl víz
3 evőkanál olívaolaj
2 marék apró kockára felvágott sütőtök
1 maréknyi hántolt tökmag
1-1 ág friss rozmaring és zsálya
Szórjuk a liszteket egy dagasztóedénybe, majd adjuk hozzá a szárított élesztőt, sót, cukrot. Csorgassunk hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a tökkockát, magokat, az összetépkedett fűszerleveleket, majd kezdjük el keverni. Kis adagokban öntsük hozzá a langyos vizet is. Dagasszuk addig, míg a kenyértészta az a dagasztóedény falától elválik. Takarjuk le tiszta konyharuhával, tegyük langyos helyre és kelesszük kétszeresére.
A megkelt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, kezünkkel gyúrjuk át jól, majd sodrófával nyújtsuk ki egy centi vastagságúra. Göngyöljük fel a sodrófára, és terítsük egy sütőpapírral borított sütőlemezre. Tetejét villával szurkáljuk meg, úgy hogy kis mélyedések keletkezzenek a tészta felületén.
Csorgassuk meg a maradék két evőkanálnyi olívaolajjal, kenjük szét a felületén, kelesszük még legalább 15 percen keresztül.
Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe, és süssük 20-25 percig. Az elkészült kenyeret vágjuk nagy tenyérnyi kockákra, kínálhatjuk levesek vagy kenyérre kenhető kencék mellé.
1. A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever. Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ricottát összekeverjük a tojássárgákkal Belereszeljük a parmezánt, a szerecsendiót, a csipet sót és borsot. Hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Nudlikat készítünk, majd ezeke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézEgy dupla aljú lábasban vagy wok serpenyőben egy kis olajon megsütjük a felszeletelt gombát. Hozzátesszük a paradicsompürét és átpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, a lereszelt cukkiniket összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket. A pizzaformát sütőpapírral kibéleljük vagy alaposan kizsírozzuk. Rásimítjuk a masszát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű