Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
15 dkg cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 tojás
10 dkg vaj
2 dl tej
1 tasak sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg tehéntúró
4 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
fél citrom reszelt héja
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajazott sütőformába tesszük. A töltelék alapanyagait egy tálba tesszük és mixerrel összedolgozzuk, elsimítjuk a sütőformában lévő tésztán. Erre kerül a megmaradt tészta, majd 180 fokon 35 percen át sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat, mikor a sütemény elkészült megkenjük vele a tetejét. Hagyjuk, hogy kihűljön majd szeletelhetjük is.
4 tojás sárgáját kikeverni a cukorral. Hozzáadni az apróra vágott gyümölcsöket, összekeverni. 4 fehérjét kemény habbá verni, majd a habot óvatosan beleforgatni a masszába. Ezután...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet. 2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni. 3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt felfuttatom a tejel pici cukorral a margarint a lisztel elmorzsolom,hozzáadom a többi hozzávalókat a felfuttatott élesztőt összegyúrom és hagyom megkelni a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű