1 kg tehéntúró
3 tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
fél tasak sütőpor
150 g aszalt, vagy kandírozott vegyes gyümölcs
A túrót tedd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, a lisztet és a sütőport. A kandírozott, vagy aszalt gyümölcsöket szeleteld fel, ha túl nagyok és keverd hozzá. Egy tepsit, vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, majd kanalazd bele a túrós masszát. 180 fokos sütőben süsd nagyjából 50 percig. Amikor a teteje kissé megbarnult, lekapcsolhatod a sütőt. Hagyd kihűlni, majd borítsd ki a tepsiből és szeleteld.
Langyos tejben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Addig a többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék meleg tejet és rugalmas tésztává dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük. Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és a rumot majd alaposan összekeverjük. A kávét a kekszhez önjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kris...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjük össze a liszt kivételével a többi hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyvelegét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű