1 kg tehéntúró
3 tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
fél tasak sütőpor
150 g aszalt, vagy kandírozott vegyes gyümölcs
A túrót tedd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, a lisztet és a sütőport. A kandírozott, vagy aszalt gyümölcsöket szeleteld fel, ha túl nagyok és keverd hozzá. Egy tepsit, vagy őzgerincformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, majd kanalazd bele a túrós masszát. 180 fokos sütőben süsd nagyjából 50 percig. Amikor a teteje kissé megbarnult, lekapcsolhatod a sütőt. Hagyd kihűlni, majd borítsd ki a tepsiből és szeleteld.
A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összegyúrjuk és négy (4) lapot sütünk belőle. Krém: A 20 dkg vajat, a 25 dkg porcukrot habosra keverjük. 1/2 dl tejet - 2 evőkanál cukorral, 4 kanál lisztből s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Forró olajba beleszaggatjuk a tésztát. Tetejére porcukrot szórunk és lekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sárgabarack befőttet lecsöpögtetjük. 2. 25 dkg vajat habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. 3. A sütőport elvegyítjük a liszttel és a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz