menu

Családireceptkönyv.hu

Vizes piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
8 evőkanál liszt
1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:



A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). Ezután tesszük bele felváltva a lisztet, meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Vizes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Vargabéles
Vargabéles

A sütőt 170 C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 x 25 cm-es kb 5 cm magas peremű tepsit. 4 rétegben helyezzünk az aljára réteslapot úgy, hogy mindegyiket lekenjük az olvasztott...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Gesztenyés- habos sütemény
Gesztenyés- habos sütemény

Az alap hozzávalóit összekeverem és a tepsi aljába nyomkodom. A pudingot megfőzöm, kicsit kihűtöm és hozzákeverem a margarint. A krém felét ráteszem az alapra. Ezután a rumba áztat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Gyümölcskenyér (bögrésen is)
Gyümölcskenyér (bögrésen is)

1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukormáz
Cukormáz

1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk