Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zöldbabsláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg zöldbab
friss kapor
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
1 teáskanál édes mustár
1 evőkanál citromlé
só, bors

Elkészítés:



A zöldbabot sós vízben megfőzzük. (Akár mirelit babot is használhatunk) Szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni. A majonézt, a mustárt, a tejfölt és a citromlét összekeverjük, fűszerezzük ás hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A babot egy tálba tesszük és az öntetet is hozzákeverjük. Megszórjuk az apróra vágott friss kaporral és lehűtjük.

Zöldbabsláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szőlős édeskömény saláta
Szőlős édeskömény saláta

Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, az ecetet a sót és a borsot. Adjuk hozzá a szőlőt, az édesköményt, a zellert és a hagymát, alaposan keverjük össze. Tálaláskor szórjuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Debreceni karaj
Debreceni karaj

1 rövidkaraj,egy ugyanolyan hosszú kolbász,só,bors,őrölt kömény,1 fej hagyma,7-8 gerezd fokhagyma,Elkészítés: A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késs...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenők
Kenők

...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Füstölt lazac falatok uborkaágyon
Füstölt lazac falatok uborkaágyon

Krémsajt (pl. philadelphia, én ebből készítettem), túró, majonéz, citromlé, bors, ezeket jól összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, snidlinget, a kis kockákra szeletelt füs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk