1 kg zöldbab
friss kapor
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
1 teáskanál édes mustár
1 evőkanál citromlé
só, bors
A zöldbabot sós vízben megfőzzük. (Akár mirelit babot is használhatunk) Szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni. A majonézt, a mustárt, a tejfölt és a citromlét összekeverjük, fűszerezzük ás hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A babot egy tálba tesszük és az öntetet is hozzákeverjük. Megszórjuk az apróra vágott friss kaporral és lehűtjük.
A zöldségeket sóval meghintem, és alaposan összekeverem a mézzel. Majd a többi hozzávalóból kikeverem az öntetet. Összekeverem a zöldségekkel és legalább 4 óra hosszat hűtőben pihe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA padlizsánt sütőben megsütjük, lehűtjük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk a magoktól, és vékony csíkokra szeleteljük, a paradicsomot és a hagymát felkarikázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHajában megfőzzük a krumplit, közben megpároljuk a brokkolit kicsit sós vízben. Rakjunk pár csepp citromlevet a főzővízbe, hogy szép zöld maradjon a brokkoli. Még melegen meghámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű