Családireceptkönyv.hu

Vaníliás karika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojás
12.5 dkg vaj (puha)
12.5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
35 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 kk citromhéj (reszelt)
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só
12 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A tojást, a vajat, és a cukrokat habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, a vaníliaaromát, a sót, és összedolgozzuk.
Hűtőben pihentetjük 1 órán keresztül.
Ezután a tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, és karikákat szúrunk belőle. A karikákat egy kisebb méretű szaggatóval kiszúrjuk, hogy középen lyukas legyen.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
A csokit megolvasztjuk. A vaníliás karikák alját belemártjuk az olvasztott csokiba, majd a hűtőbe tesszük őket 1-2 órára.

Vaníliás karika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
Barackos pudingos kevert süti
Barackos pudingos kevert süti

Megfőzzük a pudingot. A lisztet és a cukrot egy tálba öntjük. A tejet mikróban megmelegítjük (ne legyen forró, csak langyos), majd hozzáöntjük a liszthez és a cukorhoz. Hozzáadj...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
Házi Ferrero Rosé
Házi Ferrero Rosé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad. A lisztet és a fűszerkeveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsbőr, az egészséges gumicukor
Gyümölcsbőr, az egészséges gumicukor

A birseket alaposan megmossuk, Magházukat eltávolítjuk. Héjastól kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi a fűszerrel és az eritrittel puhára főzzük. Leszűrjük. (A levet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk